Матчі Чемпіонату світу з футболу у Росії – не переглядати, бойкотувати …

19.03.2018, 08:49
150 Переглядів

… а натомість зробити корисну справу для спільноти. Таку позицію висловив волонтер з Канади Річард Гарейчук, який в Торонто працює лікарем-офтальмологом. У Тернопільському прес-клубі він презентував ініціативу, спрямовану на абсолютне ігнорування і повний бойкот Чемпіонату світу з футболу, що буде відбуватися в Росії в червні цього року. І це буде, за його словами, чітка позиція українців щодо країни-агресора, через яку в Україні загинуло більше 10 тисяч чоловік.

«Суть акції в тому, щоб принципово не переглядати  футбольні матчі Чемпіонату світу, що буде проходити в Росії, а віддати тих кожні 90 хвилин на щось корисне для України, – наголошує Річард. –  До прикладу, українці мали б вийти на спортивні майданчики в своїх містах і селах та  саме в той час зіграти свої футбольні матчі, а не дивитися трансляцію з Росії. Або зайнятися якоюсь іншою корисною для суспільства і для України діяльністю. І щоб це тривало ті самі 90 хвилин, поки в Росії грають матч».  І що особливо важливо, на його думку, що ця акція має бути не просто такою, що охоплює всю країну, а ініціатива має йти від самих українців, а не від діаспори.

Напередодні зустрічі із журналістами Річарда Гарейчука було нагороджено орденом «За спасіння життя». А під час заходу в прес-клубі йому урочисто вручили нагородний знак міського голови Тернополя, а також подарували дві книги – «Іловайський котел»  і «Якби не війна».

Сам Річард, а також його батьки, народилися в Канаді. Одна його бабуся родом з Чорткова, в 1907 році виїхала до Канади. Інша бабуся – з Мостиського району Львівщини.

Серце щирого українця і великого патріота безмежно вболіває за Україну. І вболіває за Україну не лише на словах, а й на ділі.  Під час українського Майдану Річард вдома організував спільноту «Армія СОС Канада». На пожертви небайдужих в Канаді збирали кошти для нашого війська, за які купили і передали системи радіорозвідки, радіолокації, і дрони. Україну за своє життя Ричард відвідував аж 35 разів. У 2015 році їздив на передову в Щастя.

У 2016 році ініціював участь українських поранених військовослужбовців в «Іграх нескорених», які проходили в Канаді. Україна в цьому змаганні брала участь вперше.

 

Галина Жук, слухачка “Школи сучасної журналістики”

19.03.2018, 08:49
150 Переглядів