Слухачі Школи журналістики ознайомилися з роботою популярного видання

image_pdfimage_print

Чергове практичне заняття  Школи сучасної журналістики, яка діє при Тернопільському прес-клубі за сприяння  Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, відбулося у редакції газети «РІА-плюс» ( медіа-корпорація «РІА»). Про редакційну політику та журналістську «кухню» одного з найпопулярніших місцевих видань розповіла випусковий редактор Євгенія Цебрій. Йшлося, зокрема, про вимоги до матеріалів, вибір тем та планування номерів, процес підготовки текстів, режим роботи журналістів, проблеми, які виникають в роботі газетярів та шляхи їх вирішення. Окремо було приділено увагу роботі сайту «20 хвилин», адже специфіка інтернет-новин дещо інша, ніж газетних. Порушувалися і важливі загальні теми, що стосувалися, зокрема, професійних стандартів.

   Слухачам Школи було дуже цікаво дізнатися з перших вуст про непросту, але  разом з тим дуже важливу і захоплюючу роботу репортерів. А також почути, як практично реалізовуються деякі речі, про які вони досі мали лише теоретичне уявлення. Відтак ними було задано дуже багато запитань, на кожне з яких прозвучала вичерпна відповідь.

 

 

Loading...
Використання матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється тільки за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на www.pressclub.te.ua