Найчисельнішим в окружних виборчих комісіях Тернопільщини є представництво «Народного фронту»

10.06.2019, 20:24
364 Переглядів

   Масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради України, які мають відбутися 21 липня цього року, проводить, як робила це і під час недавніх президентських виборів, Громадянська мережа ОПОРА. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні, а в день голосування до них долучиться ще понад 1 500, які також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів. Окрім спостереження за власне ходом виборчої кампанії, опорівці моніторять використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, проводять навчання для співробітників правоохоронних органів щодо особливостей виборчого процесу, запустили діяльність мережі громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян та займаються просвітою виборців.

   Наразі, як повідомляє координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка, проаналізовано кількісний склад та розподіл керівних посад серед суб’єктів подання в окружних виборчих комісіях Тернопільської області. Як відомо, 31 травня ЦВК сформувала склад п’яти окружних виборчих комісій, які будуть організовувати підготовку та проведення позачергових парламентських виборів у відповідних одномандатних виборчих округах Тернопільщини. До складу кожної входить по 18 осіб, загалом же до  п’яти комісій увійшло  90 членів від 24 політичних партій (включно з шістьма депутатськими фракціями, які зареєстровані в апараті Верховної ради України поточного скликання). За підрахунками ОПОРИ, найчисельнішим в окружних виборчих комісіях Тернопільської області є представництво політичної партії «Народний фронт», яка має вісім членів комісій. По сім членів ОВК – у Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Батьківщина» та «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Найменше ж, лише по одному члену ОВК, отримали ВО «Свобода» та «Громадянська позиція». Що ж до розподілу керівного складу, то, як інформують опорівці, по дві посади мають  ВО «Батьківщина» та «Об’єднання «Самопоміч», і по одній – «Нова політика», «5.10», «Солідарність жінок України», Конгрес Українських Націоналістів, «Народний фронт», «Правий сектор», ВО «Свобода», Ліберальна партія України, «Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ», «Громадянська позиція» та «Зелена планета».

   Також тернопільська ОПОРА повідомила, що перші засідання окружних виборчих комісій відбулись відповідно до вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» – до 3 червня включно та за наявності необхідного кворуму.

 На фото – інфографіка ОПОРИ

10.06.2019, 08:24
364 Переглядів