Аграрна партія стала третьою

24.11.2017, 08:25
162 Переглядів

У Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція за участю голови Тернопільської обласної організації Аграрної партії Івана Чайківського, на якій він підсумував результати участі своєї політичної сили у недавніх виборах  до керівних органів об’єднаних територіальних громад. Ними лідер аграрників задоволений, і для цього є всі підстави. Адже представники від АП, зокрема, впевнено перемогли у Зборівській об’єднаній територіальній громаді, де мандати отримали 8 «аграрників», отримали 2-е місце у Лановецькій та 3-е – у Хоростківській. В найменшій за чисельністю Саранчуківській ОТГ Аграрна партія має лише одного депутата, але і там виборці віддали їй більше чверті своїх голосів.

   Іван Чайківський повідомив, що за результатами виборів у всіх об’єднаних територіальних громадах України  Аграрна партія впевнено зайняла третє місце, обійшовши представників навіть парламентських партій. В цілому її кандидати отримали 400 мандатів у 196 місцевих радах, а п’ятеро стали очільниками громад. Третьою стала АП навіть на виборах до 25-ти міських ОТГ, на які висувала своїх кандидатів вперше. «Динаміка розвитку нашої політичної сили постійно зростає, – зазначив керівник обласної організації АП, –  недарма політексперти вже почали брати нас в розрахунок і пророкувати шанс стати незабаром парламентською партією. Також хочу зауважити, що на сьогодні Аграрна партія аж ніяк не є «нішовою» партією для селян. Ми впевнено входимо в міста, навіть в міста-мільйонники, і продовжуватимемо діяльність в цьому напрямку, бо дуже розраховуємо на підтримку міської інтелігенції». Успіхи політичної сили, яку представляє, Іван Чайківський пояснює тим, що електорат втомився від олігархічних партій та починає відрізняти тих, хто лише гарно говорить від тих, хто справді готовий працювати на благо людей, а авторитет брендів та прапорів вже поступається авторитету конкретних людей, АП ж робить ставку саме на таких.

До речі, на запитання журналістів про те, з ким збирається його партія співпрацювати у перспективі, Іван Чайківський відповів, що АП однозначно не буде ні з владою, ні з опозицією, бо обрала самостійний шлях.

   Йшлося на прес-конференції і про неприємні моменти виборів. Так Іван Чайківський повідомив про «дивні» факти зникання світла на час підрахунку голосів на окремих дільницях у Хоростківській ОТГ, коли члени виборчих комісій змушені були до ранку працювати при свічках та ліхтариках. А також підтвердив факти використання адмінресурсу, зокрема, під час виборів у Ланівецькій об’єднаній територіальній громаді. «Доведених фактів фальсифікацій виборів у нас немає, – зауважив він, – інакше б справи вже були у суді, – однак припущень та певних здогадок вистачає».

24.11.2017, 08:25
162 Переглядів