“Батьківщина у вигнанні”

14.02.2018, 16:01
134 Переглядів

15 лютого о 15 годині у секторі мистецтв (ІІ-й поверх) обласної бібліотеки для молоді відбудеться відкриття мандрівної фотовиставки української журналістки Анастасії Власової “Батьківщина у вигнанні”. Це фотоісторія трьох сімей кримських татар, які переїхали до західної України після анексії Криму Росією: Енвера Бекірова – кримсько-татарського активіста й волонтера Крим-SOS, Ельвіри Дроздової – матері двох дітей, Абдаракхмана та Діляри Джепарових.

Ставши свідком другого вигнання кримськотатарського народу, Анастасія у своїх роботах передає той сильний взаємозв’язок, який кримські татари мають зі своєю землею та досліджує, чи стають вони самотніші в іншому суспільстві.

Історія “Батьківщина у вигнанні” є частиною групового проекту фундації Магнум “Що працює” та експонується в бібліотеці в рамках проекту “Мандрівна галерея” від Американського дому у Києві. Проект має на меті висвітлити інтеграцію кримських татар мусульман у християнську громаду у Львові, побудувати мости між двома різними суспільствами, досліджує процес надбання нової домівки та створення батьківщини в абсолютно новому середовищі.

Переглянути фотовиставку “Батьківщина у вигнанні” можна до 27 лютого в картинній галереї бібліотеки.

https://tobm.org.ua/

 

14.02.2018, 04:01
134 Переглядів