Віталій Голубєв: «Підтвердження статусу журналіста – це далеко не лише посвідчення та бейджик»

05.02.2018, 09:10
323 Переглядів

Про те, як журналістам оптимально організувати свою роботу та як дбати про її безпечність, розповідав у Тернопільському прес-клубі Віталій Голубєв – секретарНаціональної спілки журналістів України з навчальної діяльності, викладач Національного університету “Острозька академія”, керівник Школи універсального журналіста, головний редактор Рівненського видавничого дому “ОГО”. А розпочав він з нагадування про те, що реалії діяльності і життя працівників ЗМІ є специфічними, і часто некомфортними та навіть небезпечними, і насамперед пам’ятати і усвідомлювати це повинні вони самі. А також про те, що підтвердження статусу журналіста – це далеко не лише відповідні посвідчення і бейджик, а й відповідність і адекватність поведінки в усіх ситуаціях та при будь-яких обставинах, врешті-решт – навіть сам стиль життя.
Перша частина навчального семінару для працівників тернопільських ЗМІ та слухачів «Школи сучасної журналістики» Тернопільського прес-клубу стосувалася правового самозахисту журналіста у конфліктній ситуації ( Віталій Голубєв запропонував присутнім своєрідну покрокову інструкцію, алгоритм необхідних дій в різних випадках). Йшлося також про законодавчі гарантії діяльності журналістів та статті Кримінального Кодексу України, які її захищають.
Друга частина була присвячена темі: «Публічність як інструмент самозахисту журналіста: інформаційні кампанії, використання соціальних мереж». Особливу увагу тренер приділив діяльності на сторінках Facebook. «Ваша сторінка на ФБ має кричати про те, що ви – журналіст» – такою була одна з головних порад Віталія Голубєва. В цілому ж навчальний матеріал в його подачі був дуже цікавим і доступним передусім тому, що про все розповідалося на конкретних прикладах, більшість з яких були взяті з власного досвіду тренера.

Захід проводиться в рамках проекту «Регіональна школа сучасної журналістики», що його реалізує Тернопільський прес-клуб за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

05.02.2018, 09:10
323 Переглядів