ДВК Тернопільщини не забезпечені необхідною кількістю виборчих скриньок

29.10.2017, 18:48
228 Переглядів

На семи виборчих дільницях спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували недостатню кількість скриньок для голосування. У селі Калинівка Зборівського району на ДВК № 610470 (мала виборча дільниця) встановлено одну велику та одну малу виборчі скриньки. У селі Метенів Зборівського району ДВК №610441(мала виборча дільниця) має лише одну стаціонарну та одну переносну виборчі скриньки. У місті Хоростків на ДВК №610236 (середня дільниця) у приміщені для голосування наявні чотири станціонарні скриньки та одна переносна скринька для голосування виборців за місцем перебування.
У селі Хоростець Козівського району на ДВК №610502 (мала виборча дільниця) наявна одна стаціонарна та дві переносні виборчі скриньки. У місті Ланівці ДВК №610642 (середня виборча дільниця) має чотири стаціонарні виборчі скриньки та дві переносних, при цьому одна з переносних виборчих скриньок не була опломбована та фактично не використовується для голосування. У селі Погрібці Зборівського району на малій ДВК №610469 є лише одна стаціонарна та одна переносна виборча скринька.
У селі Юськівці Лановецького району на ДВК № 610662 (середня виборча дільниця) в наявності дві переносні і лише три стаціонарні виборчі скриньки.
Відповідно до частини 3 статті 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Порядок виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок визначається Центральною виборчою комісією.
Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).
За коментарями звертайтеся:
Ольга Галушка,
координаторка громадського спостереження за виборами у Тернопільській області.
тел.: 093 238 08 12

29.10.2017, 06:48
228 Переглядів