Для висвітлення теми комунальних тарифів для журналістів створюється новий ресурс

30.08.2016, 16:50
286 Переглядів

Інформаційна стрічка про хід реформ в енергетиці – це новий проект Українського кризового медіа-центру, який покликаний допомогти журналістам грамотно і повно висвітлювати в медіа питання тарифів, цін на газ, електрику і тепло – того, що відбувається в енергетичній галузі країни. Задля більш ефективної співпраці організатори проекту закликають медійників оприлюднювати ті питання, що найбільше цікавлять їхню аудиторію, аби потім ресурс міг представити відповіді і корисну інформацію.

«Ми, в Українському кризовому медіа-центрі, переконані, що люди заслуговують на повну картину того, що відбувається в країні. Ми всі повинні розуміти – чому ростуть тарифи? Чи робить влада все, що від неї залежить, аби поставити під контроль монополістів – постачальників тепла, газу та електрики? Що принесе кожному споживачу реформування енергетики, яке розпочалося вперше з часів незалежності? Чи є реформи справжніми, а не декларативними? Ми, як і ви, знаємо, що читачі та глядачі розуміють значно більше, ніж це здається популістам та навіть урядовцям. Останні дані досліджень показують, що 60 % аудиторії потребує більше інформації про хід реформ. Реформи в енергетиці входять в топ-5 реформ, про які люди хочуть знати.
Інформована аудиторія – це величезна сила, якої бояться політики. І ми можемо дати цю інформацію», – наголошують організатори.

У інформаційній стрічці журналісти зможуть:

  • Отримувати оперативні коментарі щодо значення подій та рішень від експертів, які не залежать від олігархів тамонополійhttp://uacrisis.org/weekly12
  • Отримувати можливість використовувати інфографіки та інформаційні матеріали, актуальні саме для споживачів газу, тепла,електрикиhttp://energyreform.uacrisis.org/gasprice
  • Отримувати коментарі про значення та хід реформ «з перших рук» завдяки відвертим дискусіям http://uacrisis.org/ua/44998-gas-2.

Ресурс буде джерелом перевіреної інформації, а завдання журналістів – викласти її просто і компетентно. Проект фінансується міжнародним фондом «Відродження». Сторінка у мережі Фейсбук, куди можна звертатися з порадами і запитаннями –https://www.facebook.com/EnergyreformUA/.

http://nsju.org/index.php/article/5777

 

30.08.2016, 04:50
286 Переглядів