Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу

01.05.2018, 08:50
136 Переглядів

На сьогодні журналісти видали 15 число електронного дайджесту, які до створення онлайн-ресурсу поширювали у Telegram, Facebook, а також розсилали на електронні скриньки журналістів (українських та іноземних), політологів, експертів, комунікаторів реформ, лідерів думок, а також органів влади, НДО, міжнародних організацій та посольств.

«Дайджест новин зі сходу став зручним джерелом інформації про життя окупованих територій для тих, хто не встигає стежити за подіями в режимі онлайн. Особливо приваблює його практична складова, яка дає уявлення, як змінюється життя людей, як реально впливають нові правила, що з рішень працює, а що ні, – відзначила керівник агенції MediaMasters Михайлина Скорик. – Гадаю, такий огляд корисний багатьом київським експертам для розуміння щоденних змін, з якими стикаються мешканці Донецької та Луганської областей».

«Ресурс сучасний, відрізняється за поданням інформації. Теми обираються такі, що близькі, і цікаві навіть тим, хто виїхав і не збирається повертатися, – написала професор кафедри менеджменту Університету державної фіскальної служби, переселенка з Донецька Аліна Халецька. – Ресурс забезпечує зв’язок з регіоном. Журналісти пишуть зрозумілою мовою. Нейтральна тональність. Без політизації. Оформлення відмінне, доступ гарний. Мені цікаво».

Команда прес-клубу сподівається, що новий інформаційний продукт дозволить заповнити інформаційні пустоти та відновити попит усіх зацікавлених груп щодо якісної аналітичної подачі новин зі сходу України.

Отримувати інформацію про те, що відбувається на сході, можна на сайті https://free.dn.ua , каналі https://t.me/freeua   у Телеграм або на сторінці «Свободный Донбас» у фейсбуці http://bit.ly/2FqvwEe .

Видання дайджестів відбувається у рамках проекту «Інформаційна інтеграція сходу України до загальноукраїнського медіапростору у форматі «швидких новин» з елементами пояснювальної журналістики» за підтримки програми У-медіа, «Інтерньюс Нетворк, Інк».

Джерело: Детектор медіа

01.05.2018, 08:50
136 Переглядів