До уваги теле- та онлайн журналістів!

24.07.2018, 08:04
165 Переглядів

OPEN Media Hub оголошує конкурс підтримки теле- та онлайн журналістів східних країн Європейської політики сусідства для створення контенту (аудіо-візуальні сюжети, новини, тематичні сюжети, онлайн-портфоліо тощо) про нагальні проблеми регіону, пов’язані з Європейським Союзом та відносинами Європейського Союзу з відповідними країнами. OPEN Media Hub надасть успішним кандидатам фінансування та практичні поради щодо створення та поширення таких матеріалів належної якості. Цей Конкурс також спрямований на збільшення кількості аналітичних програм високої якості, доступних для аудиторії в цих країнах і розповсюдження на регіональному та міжнародному рівнях через Платформу обміну контентом.

Окрім підтримки виробництва сюжетів, ми також пропонуємо відібраним учасникам взяти участь у пітчинг-сесії під час конференції присвяченій європейським ЗМІ в Берліні цієї осені з метою залучитися потенційними партнерами для спільного виробництва. Така можливість дозволить знайти додаткове фінансування матеріалів.

Вимоги до заявок:

  • Телевізійні: 12 хв (бажано) або 26-52 хв;
  • Онлайн: лонгрід, webdoc, портфоліо;
  • Комбінації теле- та онлайн форматів

Відповідність критеріям:

Усі кандидати мають продемонструвати, що вони належним чином уповноважені юридичною особою, а також надати лист про наміри від уповноваженого представника. У листі повинно бути зазначено про намір відповідного ЗМІ транслювати або публікувати майбутній матеріал, зокрема вказано дати та контекст планованої трансляції або публікації.

Open Media Hub надасть зразок листа про наміри.

Успішні кандидати:

  • Медіа організації новинного формату (наприклад, телеканали, Інтернет-видання);
  • Журналістські організації (наприклад, асоціації, фонди), якщо вони можуть надати підтвердження зобов’язання опублікувати свій матеріал в ЗМІ;
  • Аудіовізуальні продакшн-студії;
  • Журналісти, які діють від імені будь-якої з перерахованих вище організацій.

Виняток: в окремих випадках Open Media Hub може вирішити, що окремі журналісти мають право участі без підтримки або схвалення юридичної особи. Аналогічним чином, будуть розглядатися відповідні заявки від блогерів, влогерів та громадських журналістів, якщо вони зможуть продемонструвати послужний список значної аудиторії на своїх платформах.

Бюджет:

Обсяг підтримки завжди відповідатиме темі, типу ЗМІ та країні, та буде пропорційним до місцевих цін у вашій країні. Виплата може становити максимум 8000 євро за одну заявку, залежно від тривалості / форматів, наприклад:

  • Максимальний грант лонгріду становить 1500 євро.
  • 12-хвилинний телесюжет + 3 публікації в соціальних медіа + 1 онлайн лонгрід: 5000 євро.
  • 26-хвилинний телесюжет: 4500 євро.
  • 52-хвилинний телесюжет: 8000 євро.

Від одного заявника може бути прийнято декілька заявок, зокрема від заявників, які брали участь в інших поточних конкурсах OMH.

Заявка:

Усі необхідні документи мають бути надіслані разом із заповненою онлайн формою. У разі відбору, з метою укладання контракту учасники погоджуються надати лист про наміри, орієнтовний бюджетзгоду на використання прав та оцінку ризиків.

Крайній термін подання заявки: 19 серпня 2018 р. Заповніть заявку тут: англійськоюукраїнською або російською мовами.

Детальні FAQ (часті питання можна знайти тут): www.openmediahub.com/opencalls/FAQs

Більш детальна інформація: www.openmediahub.com/opencalls

Із запитаннями, будь ласка, звертайтеся: productionsupporteast@thomsonfoundation.org

 

24.07.2018, 08:04
165 Переглядів