З  18 січня у навчальних закладах Тернополя – «грипозні канікули»

15.01.2016, 17:53
91 Переглядів

У зв’язку з підвищенням рівня захворювання на ГРВІ відбулося екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді. Відповідно до рішення комісії та розпорядженням міського голови Сергія Надала з 18 січня тимчасово буде припинено навчання в загальноосвітніх та початкових школах, гуртках, ліцеях та позашкільних установах. Також буде обмежено проведення масових заходів в місті. Окрім того, з резервного фонду будуть виділені кошти для експрес-діагностики грипу та забезпечено проведення вакцинації. Перевізники зобов’язані дотримуватися графіку руху з метою недопущення скупчення людей та їх переохолодження на зупинках, а у салонах громадського транспорту будуть розміщені листівки та плакати щодо профілактики грипу.

Ректорам вищих навчальних закладів рекомендовано терміново організувати проведення профілактичних щеплень проти грипу груп ризику, а також інформувати відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення про проведення щеплення проти грипу студентам та працівникам.

Окрім того, у місті буде забезпечено масковий режим як захід перед епідеміологічного періоду у сфері обслуговування населення (торгівля, громадський транспорт, аптечна мережа, вокзали, пошта, банки, каси, заклади культури і т.д.)

До слова, протягом тижня представники санепідстанції будуть проводити моніторинг епідеміологічної ситуації у Тернополі.

15.01.2016, 05:53
91 Переглядів