Конкурс історичного оповідання «ProМинуле»

17.01.2018, 08:30
157 Переглядів

До 15 квітня 2018 року триває прийом творів на Конкурс історичного оповідання «ProМинуле». Тема цьогорічного конкурсу: Українські визвольні змагання 1917-1921 рр. Що писати? Історичні оповідання, котрі раніше не були надруковані чи оприлюднені (зокрема через Інтернет).  Мова – українська. Обсяг – 10-25 тис. друкованих знаків із пробілами.

Взяти участь у конкурсі може будь-хто, незалежно від віку, громадянства та наявності чи відсутності попередніх публікацій. Критеріями оцінювання текстів є високий художній рівень, оригінальність розкриття теми, дотримання жанрових вимог, відповідність хронологічним межам, історична достовірність деталей.

Переможців конкурсу визначить компетентне журі, до складу якого можуть входити письменники, літературознавці, літературні критики, історики, видавці та ін.

Склад журі конкурсу 2018 року: Віктор Разживін, Софія Філоненко, Віталій Михайловський.

Оцінювання відбуватиметься анонімно. Під час рецензування членам журі не буде сказано, чи перед ними текст знаного автора, чи маловідомого.

Для визначення переможців конкурсу кожний із членів журі ознайомиться з конкурсними творами та за підсумками розгляду виставить бали за 10-бальною шкалою. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох чи більше творів, члени журі колегіально визначають твір/твори, що перемогли в конкурсі.

Для участі в конкурсі необхідно надіслати авторський текст у форматі .doc на адресу: promynule@ukr.net. На початку файлу вказати ім’я автора та e-mail.

Кінцевий термін зголошення – 15 квітня.

Автори-лауреати отримають фінансову винагороду за І, ІІ і ІІІ місце. Десять найкращих оповідань буде опубліковано у збірнику історичних оповідань у видавництві «Темпора».

Результати конкурсу буде оголошено в квітні 2018 року.

Організатори: ЛітАкцент, видавництво «Темпора» Координаторка конкурсу – Ольга Петренко. Контакти: 097 427 44 99, ol_petrenko@ukr.net  Сторінка конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/ProMynule/

17.01.2018, 08:30
157 Переглядів