Любителів шахів запрошують 9 червня на турнір пам’яті заслуженого журналіста України Миколи Ротмана 

07.06.2017, 12:56
152 Переглядів

Організатором спортивного заходу є  комунальне підприємство «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр“ спільно з ТОО НСЖУ, управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації та за підтримки редакції газети «Свобода». Микола Ротман чотирнадцять років очолював обласну організацію Національної спілки журналістів України, а перед тим тривалий час був головним редактором обласної газети «Свобода», заступником відповідального секретаря  газети  “ Вільне життя”, засновником і головним редактором газети “Четверта влада”. 

У березні 2016 року він відійшов у засвіти. «Микола Якович дуже любив грати в шахи. Він вважав,  що ця гра розвиває логічне мислення, що вкрай необхідно журналістам, – наголосив керівник інформаційно-туристичного краєзнавчого центру Володимир Демчишин. – Саме тому вирішено проводити щорічний відкритий турнір із шахів за перехідний кубок пам’яті Миколи Ротмана».

До участі у змаганнях запрошується  родина, депутати місцевих рад, друзі, знайомі, а також його колеги із газети “Свобода”, обласної організації Спілки журналістів, журналісти  та  всі любителі цієї інтелектуальної гри.

Минулого року перехідний кубок дістався Віталію Козяку. Призовий фонд за перше місце становить 1000 гривень, за друге – 500  і за третє місце 200 гривень. Також встановлено два заохочувальні призи від обласної газети “Свобода”.

Турнір відбудеться 9 червня у приміщенні шахово-шашкового клубу «Авангард» (Тернопіль, вул. І.Франка, 16). Початок о 10 годині.

 Для участі потрібно попередньо подати заявку. Звертатися до Володимира Демчишина за тел. 097-223-50-50 або на електронну cкриньку –    info_turcentr@ukr.net

 

 

 

07.06.2017, 12:56
152 Переглядів