Мешканцям нових об’єднаних громад Тернопільщини розповіли про розподіл повноважень між органами місцевої влади

27.10.2017, 22:29
192 Переглядів

Фахівці Комітету виборців України розповіли мешканцям Зборівської та Саранчуківської об’єднаних громад Тернопільщини про новий розподіл повноважень між органами місцевої влади. Навчальні семінари-тренінги відбулися в с.Саранчуки та с.Котіві Бережанського району, с.Велика Плавуча Козівського району та с.Вільшанка Зборівського району. У обласній  організації КВУ пояснили,  що мали на меті поглибити знання мешканців цих населених пунктів щодо перших місцевих виборів в об’єднаних громадах, які відбудуться 29 жовтня, та поінформувати про новий  розподіл повноважень між органами місцевої влади. 

«Це не вперше ми проводимо такі просвітницькі заходи, щоразу пересвідчуючись у їхній потребі, – розповідає юрист Тернопільського осередку Комітету виборців України Володимир Курило. – Людей цікавить як діятимуть органи місцевого самоврядування на рівні новостворених громад, яким буде механізм розподілу бюджетних коштів, як населені пункти та їх мешканці можуть відстоювати та лобіювати свої права й інтереси в рамках ОТГ, які повноваження матимуть старости».

Відповіли тренери КВУ й на актуальні і гострі питання, які турбують виборців: «Хто в селі буде допомагати у підготовці документів до органів місцевого самоврядування?», «Як і хто розпоряджається спільним майном громади?», екологічні питання та інші.

Володимир Курило переконаний, що такі освітньо-інформаційні заходи потрібно проводити й надалі, охоплюючи ними більше коло учасників та розширюючи їх географію.

Зазначимо, що тренінги було організовано ВГО «Комітет виборців України» та його Тернопільським обласним відділенням, а підтримки підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Мета проекту: сприяння узгодженості та довіри до процесу перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах.

Детальну інформацію щодо інформації про перші вибори в громадах і нові повноваження на сторінці ВГО «Комітет виборців України» http://www.cvu.org.ua

Нагадаємо, 29 жовтня відбудуться вибори у чотирьох громадах Тернопільщини – Зборівській, Лановецькій, Хоростківській міських об’єднаних територіальних громадах та Саранчуківській сільській об’єднаній територіальній громаді. Обиратимуть голів та депутатів громад.

 

 

27.10.2017, 10:29
192 Переглядів