Молоді тернопільські спортивні журналісти мають нагоду повчитися у Берліні

21.10.2014, 16:40
127 Переглядів

З 24 листопада по 1 грудня в Берліні (ФРН) відбудеться семінар для молодих журналістів з Білорусі, України та Росії на тему «Футбол і фан-культура у відкритому суспільстві».  Організатори семінару – Berliner Fanprojekt (Берлінський фан-проект), Інго Петц і Пітер Лізеґанґ. «Як функціонує відкрите демократичне суспільство в Німеччині, можна побачити на різних прикладах і в різних сферах. Під час цього семінару у фокусі буде футбол, фан-культура і самоорганізація футбольних уболівальників на прикладі Берліна», – анонсують організатори. Учасники семінару отримають можливість познайомитися з темою з різних боків під час зустрічей із представниками об’єднань, організацій та інститутів, які безпосередньо відповідають за фан-культуру і самоорганізацію вболівальників, і з тими, хто несе відповідальність за забезпечення безпеки на стадіоні. Також будуть організовані зустрічі із журналістами та редакціями, які професійно висвітлюють спортивні події. Під час семінару учасники відвідають футбольний матч у Берліні і зможуть самі спостерігати за тим, як організовується робота вболівальників, команди і поліції. Для самостійного репортажу та індивідуальної роботи заплановано час. За результатами участі в тижневому семінарі від учасників очікують опублікований матеріал на тему семінару в місцевій пресі.

 Поїздка до Берліна відбувається індивідуально або в групах з відповідних країн. Вид транспорту буде обрано в процесі обговорення з організаторами. Проживання в Берліні передбачено в кімнатах на двох осіб. Організатори покривають усі витрати на дорогу в Берлін, проживання, сніданки і напівпансіон. Додаткове харчування учасники організовують та оплачують самостійно, на тиждень буде достатньо суми до 50 євро.

 Умови участі:

– робота в якості журналіста в галузі висвітлення спортивних подій;

– робоча мова семінару – російська, знання німецької та / або англійської мови є перевагою.

 Зацікавлені кандидати мають надіслати такі документи (російською, німецькою або англійською мовами):

– поточне резюме (у тому числі вказати знання мов);

– мотиваційний лист з обґрунтуванням участі в семінарі (обсягом не більше однієї сторінки) із вказівкою двох осіб з галузі журналістики, рекомендують учасника (необхідно вказати їхні імена, вид діяльності та e-mail).

Файли приймаються у форматі Word або PDF, їх необхідно назвати таким чином: LastName_CV; LastName_Motivation.

Також учасники мають повідомити організаторів, чи мають вони візу на період семінару (інформація потрібна лише для організаційних цілей і не впливає на результати відбору).

Заявки приймаються до 28 жовтня 2014 року включно на адресу: offrabbit.transitions@googlemail.com.

 http://www.telekritika.ua/profesija/2014-10-17/99325

 

21.10.2014, 04:40
127 Переглядів