На дільницях – один порваний бюлетень та одна смерть

26.10.2014, 18:28
8228 Переглядів

За інформацією прес-секретаря прокурора області Лесі Гурецької, на одній із дільниць на вулиці Львівській у Тернополі були вчинені дії, які підпадають під кримінальну відповідальність. Одна жінка порвала виборчий бюлетень, що кваліфікується як нищення виборчої документації. Очевидці стверджують, що такою була реакція жінки на те, що у списках виборців вона побачила сина, який помер.

Заступник начальника обласної міліції Руслан Балик зазначив, що загалом голосування на Тернопільщині відбувається без значних порушень правопорядку. Міліціонери реагують на кожне повідомлення, які надходять до органів внутрішніх справ. «Так,  надійшла інформація, що у селі Озерна зявилася велика кількість «чужих» людей і можливі так звані «каруселі», – повідомив Руслан Балик. – На місце виїхали працівники МВС. Як виявилося, біля одного із придорожніх закладів харчування зупинилися автобуси із пасажирами з іншої області. Однак, наші працівники ще вивчають ситуацію. Про результати ми обовязково повідомимо».

Правоохоронець також повідомив, що на виборчій дільниці у селі Глещава Теребовлянського району померла 78-річна місцева жителька. Вона близько 12 год. 30 хв. прийшла на дільницю, аби проголосувати та знепритомніла. Лікарі швидкої допомоги, які приїхали на місце, констатували смерть жінки. Як з’ясувалося,  у пенсіонерки було хворе серце.

Спостерігачі від громадських організацій – КВУ та ОПОРА – зазначили, що системних порушень не зафіксовано На деяких дільницях бракує урн для голосування за нормами, встановленими законодавством, на одній з дільниць ще й досі немає вивіски, часом до кабінки заходять по двоє виборців.

Не надходило особливих скарг і щодо списків виборців.

На 12.00 в області загалом проголосувало майже 20%. Голосувати  за місцем перебування, тобто вдома,  в середньому по області зголосилося 3,3% від загального числа виборців. Найбільше – у Козівському районі (5,6%,), у Зборівському (5,5%), Підволочиському (5,4%). Найменший відсоток таких осіб у м.Тернопіль – 0,7%.

26.10.2014, 06:28
8228 Переглядів