Не кіпішувати, а голосувати!

22.03.2019, 23:34
252 Переглядів

Вчора на Театральному майдані Тернополя відбулася цікава просвітницька акція, спрямована на підвищення виборчої активності громадян. Значна кількість українців не збирається брати участь у президентських виборах ( чи сумнівається в доцільності це робити) тому, що не вірить у свою можливість вплинути на результат. Піду я, мовляв, чи ні – це нічого не змінить, то навіщо тоді йти, думають такі люди. «Але вони дуже не праві! – каже співголова Коаліції громадських організацій «Тернопільський центр реформ» Анжела Кардинал. – Бо така пасивність призведе до того, що їхню долю і долю країни вирішуватимуть інші, керуючись при цьому аж ніяк не свідомістю і кращими намірами. Допомогти тернополянам усвідомити це і тим самим мотивувати їх прийти 31 березня на виборчі дільниці і ставили ми за мету, організовуючи акцію «Не кіпішуй, голосуй!».

     Перехожі жваво реагували на перформанс громадських активістів за участю таких негативних персонажів, як «студент», «пенсіонерка», «чиновник» та «дядя з Києва», що переконували їх не голосувати кожний з своїх підстав, але, зрозуміло, із зворотнім ефектом. Багато хто скористався практичними порадами, як буквально за хвилину перевірити онлайн свою наявність у списках виборців, де шукати передвиборчі програми кандидатів, їхні декларації, тощо. Було також проведене експрес-опитування тернополян щодо проблем і позитивних досягнень міста та вікторина з питань самоврядування та діяльності органів влади з заохочувальними призами.

   Акція відбулася в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. 

 

22.03.2019, 11:34
252 Переглядів