НСЖУ запрошує до участі в традиційних конкурсах творчої спілки журналістів

09.04.2018, 11:01
225 Переглядів

Національна спілка журналістів України запрошує до участі в щорічних творчих конкурсах для журналістів і ЗМІ. Докладніше з умовами можна ознайомитися на сайті НСЖУ в розділі «Конкурси» – http://nsju.org/page/34 . Підсумки творчих змагань традиційно підбиваються напередодні Дня журналіста.

Нагадуємо, що на конкурси подаються професійні матеріали в різних жанрах журналістики та публіцистики, що вийшли у друкованих ЗМІ та інтернет-виданнях, на телебаченні чи радіо. Також проводяться конкурси журналістських акцій, проектів, засобів масової інформації, первинних і обласних організацій НСЖУ.

Традиційні номінації такі: «Журналіст року» (в номінаціях: національні ЗМІ; регіональні ЗМІ; «Краща районна (міська, міськрайонна) газета»; «Краща регіональна, обласна газета»; «Кращий регіональний телеканал»; «Краще регіональне радіо»; «Краще регіональне інтернет-медіа»; «Журналістська акція»; «Краща первинна журналістська організація»; «Краща обласна журналістська організація». Цьогоріч додано також номінацію, пов’язану з роботою колег в умовах збройних конфліктів, боротьби з тероризмом і сепаратизмом – «Кращий журналістський матеріал (фоторепортаж, серія) про події на сході України».

Висувають учасників (журналістів, ЗМІ та організації НСЖУ) на конкурси редакції газет і журналів, інтернет-видань, телебачення і радіомовлення, первинні (обласні) організації НСЖУ, а також окремі групи громадян та персонально – журналісти, які надають відповідні подання й конкурсні матеріали до центрального офісу НСЖУ у м. Києві. При цьому можуть додаватися рекомендації обласних організацій НСЖУ.

До конкурсних матеріалів додаються також реквізити конкурсантів, вказуються прізвища, імена та по батькові журналістів, домашні адреси, e-mail, номери телефонів.

Конкурсні матеріали подаються поштою (кур’єрською поштою) або доставляються особисто в офіс НСЖУ з поміткою на конверті «На конкурс НСЖУ». Друковані твори – в тих виданнях, де вони були надруковані, для інтернет-матеріалів – роздруковані версії із зазначенням адреси сайту, теле- і радіоматеріали – на цифровому носії, додається довідка про виконавців, затверджена керівництвом каналу.

Рекомендації, довідки від юридичних осіб – на фірмових бланках, завірені підписами керівників і печатками.

Визначає переможців конкурсів журі, персональний склад якого затверджує секретаріат НСЖУ. Підсумки буде оголошено під час урочистостей з нагоди Дня журналіста. Про переможців повідомляють засоби масової інформації.

 

09.04.2018, 11:01
225 Переглядів