НСЖУ проводить опитування з актуальних питань регіонального суспільного мовлення

23.11.2017, 09:03
228 Переглядів

Національна спілка журналістів України проводить опитування лідерів громадської думки, активістів у регіонах, представників різних організацій щодо того, яким має бути суспільне мовлення в Україні.  Відповідну анкету розроблено членами робочої групи НСЖУ з питань становлення регіонального суспільного мовлення. Анкета містить 9 запитань, які стосуються актуальних проблем впровадження реформи. Опитування триватиме до 1 грудня. Респондентам пропонується, зокрема, висловити думку щодо того, який контент має бути на регіональних телекомпаніях, які програми варто показувати, чи треба транслювати повідомлення про загальнонаціональні події, чи варто об’єднувати регіональні телеканали кількох областей тощо.

За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, Спілка не може стояти осторонь реформи суспільного мовлення, адже більшість працівників ПАТ НСТУ, зокрема, в регіонах – є членами НСЖУ. І саме в регіональних ТРК, як правило, діють найбільші первинні організації.

– На сьогодні дуже багато уваги зосереджено на роботі загальнонаціональних телеканалу і радіо, тоді як регіони часто лишаються без належної підтримки. Але ж саме регіональні ТРК забезпечують ту важливу інформацію, яку хочуть почути й побачити жителі обласних центрів і віддалених містечок та сіл. Тому важливо, щоб реформування відбувалося з урахуванням як прав кожного співробітника НСТУ, так і з урахуванням інтересів аудиторії, – наголошує Сергій Томіленко.

Очікується, що у кожному регіоні анкету, розроблену членами робочої групи, заповнить до 10 лідерів громадської думки (політичні та громадські діячі, лідери молодіжного руху, організацій ветеранів АТО, керівники підприємств, бізнесмени тощо). Результати анкетування будуть презентовані на сайті НСЖУ й передані Правлінню та Наглядовій раді ПАТ «НСТУ».

http://nsju.org/index.php/article/6721

 

23.11.2017, 09:03
228 Переглядів