Оголошено конкурс журналістських робіт із фактчекінгу

02.12.2016, 21:06
178 Переглядів

Асоціація із міжнародних справ (Чехія) та проект StopFake.org (Україна) Могилянської школи журналістики, за підтримки Інституту масової інформації, оголошують конкурс журналістських матеріалів “Фактчекінг в регіонах України”. Метою конкурсу є популяризація серед журналістів та громадських активістів практик фактчекінгу (перевірки фактів) як важливого інструменту громадського контролю за діяльністю органів влади.

Участь у конкурсі можуть брати роботи, основою яких є перевірка фактів у заявах / твердженнях / інтерв’ю представників органів місцевої влади, інших лідерів громадської думки у регіонах, які були опубліковані у місцевих електронних або друкованих ЗМІ, у блогах у період з 10 листопада – 9 грудня 2016 року, та надіслані організаторам конкурсу до 9 грудня 2016 року.

Подати матеріал на конкурс можна через сайт http://checkregion-ua.info.

Участь у конкурсі можуть брати як окремі журналісти, громадські активісти, так і їхні команди із Харківської, Сумської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Львівської, Закарпатської областей. За підсумками оцінювання робіт, буде визначено трьох переможців, які отримають грошові призи у розмірі 10 тис. грн, 5 тис. грн і 3 тис. грн відповідно за 1, 2 і 3 місця за кількістю набраних балів. Крім того, буде також присуджено приз глядацьких симпатій у розмірі 2 тис. грн. Найкращі проекти у кожному із регіонів будуть запропоновані до грантового фінансування АМО на 6 місяців 2017 року.

Роботи оцінюватиме журі, а також читачі сайту, які матимуть змогу поставити позитивну чи негативну оцінку матеріалу. Результати будуть оголошені не пізніше 17 грудня. Склад журі:

  • Олена Голуб, координатор відділу моніторингу і аналітики ЗМІ, член Незалежної медійної ради;
  • Роман Кабачій, провідний медіа-аналітик ІМІ, сфера експертизи – журналістські стандарти і етика;
  • Олена Шкарпова, головний редактор VoxCheck;
  • Олександр Гороховський, головний редактор FactCheck.com.ua;
  • Олексій Набожняк, викладач Могилянської школи журналістики;
  • Артем Бабак, журналіст StopFake.org.

Детальніша інформація: http://checkregion-ua.info/

02.12.2016, 09:06
178 Переглядів