Олег Герман: “Надворі сніг і мороз, але я відчуваю весну!”

21.03.2018, 07:30
1165 Переглядів

Сьогодні, 21 березня, свій 70-річний ювілей відзначає відомий тернопільський науковець, письменник та громадський діяч Олег Герман. Член Національної спілки письменників України, професор кафедри українознавства і філософії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, кандидат історичних наук, заслужений діяч мистецтв України, лауреат кількох літературних премій  — це далеко не повний перелік усіх звань та статусів цього багатогранного і талановитого чоловіка. Однак у душі Олег Герман – насамперед поет! Тож дуже символічно, що його день народження співпадає у календарі із Всесвітнім днем поезії.

   Напередодні урочистої дати ми вирішили зателефонувати Олегові Михайловичу, аби дізнатися, з якими думками, мріями та планами зустрічає він свій ювілей.

   — Думки весняні! – відповів він. – Якраз сьогодні я вперше цієї весни побачив бузьків. Вони вже є, і хоч надворі сніг і мороз, але я відчуваю весну! Мої мрії? Мрію про те, щоб закінчилася війна, щоб наші воїни повернулися додому – до матерів, дружин, дітей. Мрію, щоб в Україні нарешті запанував спокій. То є моя велика мрія! А на рахунок планів, то планую … ще трошки пожити!

Мар’яна Креховець, слухачка «Школи сучасної журналістики»

На фото – поет, науковець і громадський діяч Олег Герман

Фото зі сторінки Олега Германа у соціальній мережі Фейсбук

P.S.  Тернопільський прес-клуб приєднується до найкращих привітань, які звучать сьогодні для Олега Германа. Щиро зичимо усіх благ і натхнення у творчості на ще багато-багато років!

 

21.03.2018, 07:30
1165 Переглядів