Опубліковано постанову щодо першого етапу роздержавлення

02.12.2016, 16:08
154 Переглядів

Урядову постанову «Про затвердження переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі» опубліковано у газеті «Урядовий кур’єр» від 2 грудня. Нагадаємо, 244 видання виявили намір першочергово розірвати стосунки із владою та брати участь у пілотному проекті.

За словами першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, набуття чинності довгоочікуваної постанови дозволяє здійснювати подальші практичні кроки редакціям для перетворення газет у приватні, засновані трудовими колективами.

– Частина редакцій вже самостійно підготувала пакет необхідних документів і звернулася до державних реєстраторів, почавши процедуру перетворення. Водночас, багато наших колег очікують і від Держкомтелерадіо, і від Національної спілки журналістів України та інших медіаорганізацій роз’яснювальних та методичних рекомендацій, які допоможуть швидше пройти цей шлях, – зазначив Сергій Томіленко.

Він зауважив, що незабаром НСЖУ ініціює дискусії та обговорення Дорожньої карти реформування з тим, щоб внести актуальні поправки до неї. А також – протягом найближчих тижнів буде проведено всеукраїнську нараду редакторів-пілотників за участі урядовців та юристів.

http://nsju.org/index.php/article/5923

02.12.2016, 04:08
154 Переглядів