Практичний тренінг з онлайн журналістики

04.11.2016, 09:51
182 Переглядів

Проект “Голос місцевих ЗМІ”, за підтримки ЄС, запрошує регіональних журналістів на практичний тренінг з онлайн журналістики, що відбудеться  з 21 по 26 листопада у Полтаві. Навчання проводитимуть Міжнародний Інститут регіональної преси та інформації та Фундація Томсон.


Учасники розглянуть наступні теми:

  1. критерії новин на практиці
  2. визначення головних сюжетних ліній і ракурсів історії
  3. розвиток сюжетної лінії
  4. різниця між друкованими та онлайн ЗМІ
  5. мультимедіа в онлайн матеріалах
  6. цифрові засоби в написанні оповідання для онлайн контенту
  7. підготовка нарису для онлайн матеріалу

П’ятиденний продакшн-курс організований таким чином, що до кінця навчання кожен учасник/учасниця матиме актуальний, збалансований матеріал про інтеграцію переселенців для публікації на вебсайті. Ви можете переглянути відео з попереднього практичного тренінгу з онлайн журналістики на сайті проекту. Таким чином, вже на початку навчання за підтримки тренерів учасники визначаться з історіями, які будуть висвітлювати, впродовж тренінгу вони дослідять необхідні теми, візьмуть необхідні їм інтерв’ю, змонтують сюжети, та відвезуть до своїх редакцій готові до розміщення в Інтернет просторі матеріали.

Для реєстрації на тренінг заповніть онлайн форму до 10 листопада. Організатори забезпечують проживання, харчування та відшкодовують транспортні витрати (автобус, маршрутне таксі, електричка, потяг (купе).

Для додаткової інформації про тренінг, звертайтеся за телефоном 050 323 14 30  або ел. адресою: contact@regionalvoices.eu

Про тренерів:

Марек Бекерман (Фундація Томсон, Велика Британія) досвідчений тренер у сфері журналістики. Більш ніж 25 років Марек висвітлював міжнародні події та працював у сфері розвитку ЗМІ. Між 1990 та 2011 роками Марек працював журналістом, продюсером та редактором на BBC News у Лондоні, а починаючи з 2004 р. проводив тренінги у пострадянських державах та на Ближньому Сході.  У 2005-2007 рр. Марек виступав у якості експерта у сфері журналістської освіти в рамках проекту ЄС, який було спрямовано на модернізацію освіти в галузі ЗМІ в Україні. Він є автором учбового курсу з міжнародної журналістики у магістратурі Солфордського Університету. Серед дослідницьких інтересів Марека – регулювання діяльності ЗМІ, суспільне мовлення, міжнародні новини, майбутнє радіо, міська журналістика, ЗМІ у країнах, що потерпають від  конфліктів та пост-конфліктних державах.

Ірина Дудка (ІРМІ, Україна) журналіст, має 17-річний стаж роботи в сфері PR, тренер, викладач  Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення  кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, регіональний координатор в Полтавській області Проекту “Партнерство для розвитку міст”, голова ГО “Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини”.

* * *

“Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів” — це півторарічний проект, спрямований на підтримку регіональних медіа. Проект фінансується Європейським Союзом. Його реалізує медіа-консорціум із п’яти організацій: Фундація Томсон, міжнародний Інститут регіональної преси та інформації (ІРМІ), МEMO 98, Асоціація «Спільний простір» та Європейський центр журналістики. Сайт: www.regionalvoices.eu

 

04.11.2016, 09:51
182 Переглядів