Редактори районок другого етапу роздержавлення взялися за справу

21.11.2017, 17:25
144 Переглядів

Для редакторів комунальних ЗМІ Тернопільської, Львівської, Волинської, Закарпатської областей у Тернополі відбувся тренінг у на тему: «Проблемні питання реформування державних і комунальних ЗМІ». Із газетярами працювали тренери Людмила Панкратова- медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси та Ігор Федоренко – юрист мережі Інституту розвитку регіональної преси. Учасники зустрічі проаналізували конкретні питання, що часто виникають у редакціях у процесі реформування, а саме: як вирішувати конфлікти, що виникають із засновниками, як готувати статутні документи, розподіляти частки у статутному капіталі, як зберегти права членів трудового колективу редакції газети на участь у реформуванні.

Окремо редактори вчилися дотриманню реєстраційних процедур: підготовці документів для державного реєстратора, визначення балансової вартості майна, формування та затвердження передавального акту, підготовці документів для зміни засновника ЗМІ як завершальний етап процесу реформування.

На прикладах ситуацій, що склалися в редакціях Розівської газети «Розінформ» та Оріхівської газети «Трудова слава» Запорізької області керівники районок розглянули наявної судову практику, що стосується процесу реформування, дізналися про можливі варіанти правових дій у випадку, якщо рада відмовляється прийняти рішення, правова процедура звільнення редактора газети. Учасники тренінгу отримали цінну, на їх погляд, інформацію щодо вирішення майнових питань, які виникають у процесі реформування, вирішення трудових спорів

Тренінг проводиться у рамках проекту Тернопільського прес-клубу «Комплексна підтримка друкованих ЗМІ різних регіонів України в процесі роздержавлення та налагодження їх самостійної діяльності» при підтримці “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

21.11.2017, 05:25
144 Переглядів