Розпочато реєстрацію на IX Всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів України

26.10.2017, 08:09
212 Переглядів

У Києві 8-9 грудня відбудеться IX Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів України, яку ось уже дев`ятий рік проводить Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) –  за підтримки донорів. Тема головного заходу для українських журналістів-розслідувачів у 2017 році: «Розслідувальна журналістика в епоху відкритих даних та інформаційних війн: можливості та виклики». У конференції візьмуть участь українські та іноземні фахівці: журналісти-розслідувачі, редактори, викладачі та автори книг про журналістські розслідування, представники донорських організацій та державних антикорупційних органів.

Ключові теми для обговорення: етичні та професійні стандарти розслідувачів, робота з відкритими даними та навички програмування для журналістів-розслідувачів, досвід використання дронів, цифрова та фізична безпека. (програма Конференції буде опублікована незабаром).

Серед іноземних спікерів на цьогорічній конференції:

Bruce Shapiro (США) – американський журналіст, виконавчий директор The Dart Center of Journlism and Trauma при Колумбійському університеті, що займається дослідженнями в галузі інновацій та етичних аспектів висвітлення журналістами тем насильства, конфліктів і трагедій. Викладає етику у Школі журналістики Колумбійського університету та журналістські розслідування у Єльському університеті. Редактор у тижневику The Nation, автор книг з журналістських розслідувань, член Ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN).

Rana Sabbagh (Йорданія) – виконавчий директор мережі Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ), що підтримує журналістські розслідування у дев’яти арабських країнах Член журі міжнародної медіа-премії від ЮНЕСКО, . Працювала редакторкою журналу Jordan Times, кореспонденткою Reuters у Йорданії та ОАЕ, започаткувала незалежну газету в Йорданії Al Ghad.

Pavla Holcova (Чехія) – чеська журналістка, засновниця Чеського центру журналістських розслідувань. Співпрацює з OCCRP – Тhe Organized Crime and Corruption Reporting Project. Розслідувала справи про організовану злочинність у Чехії, діяльність тайванських спецслужб у Празі, відмивання грошей і офшорні компанії.

Skirmantas Malinauskas (Литва) – радник Прем’єр-міністра Литви Саулюса Скверняліса з питань боротьби з корупцією, зв’язків із парламентом і стратегічною комунікацією. Викладає у Європейському гуманітарному університеті.

Дізнатися про умови участі у конференції можна тут.

26.10.2017, 08:09
212 Переглядів