Тайські боксери з Тернополя повернулися з Італії чемпіонами

19.11.2018, 18:19
281 Переглядів

Чемпіонат світу 2018 з Таїландського боксу проходив в Італії з 2 по 4 листопада. Аби позмагатись за світову першість,  з’їхались спортсмени з багатьох  країн.  В українській збірній брали участь і спортсмени з Тернополя – Максим Сливінський та Сергій Хоркавий. Про чемпіонат та його результати спортсмени та тренер розповіли під час засідання Тернопільського прес-клубу.

Хлопці тренуються у спортивному клубі «Лайф стайл». Максим та Сергій змагались у віковій категорії 16-17 років та вагових  категоріях  до 55 та до 60 кілограм  відповідно. З Італії тернопільські тайські боксери повернулися із чемпіонськими титулами.

Максим Сливінський привіз додому два золота –  в розділі Муай Тай та в розділі К-1. Сергій Хоркавий виборов золото в розділі К-1 та срібло в розділі Муай Тай.

Хлопці займаються тайським боксом три роки. У цей спорт їх запросили друзі. У змаганнях такого високого рівня, які проходили в Італії, участь брали вперше. Кажуть, що трохи хвилювалися, але уже на рингу зібралися і виступили вдало.

Наставник і тренер переможців Юрій Сенів запевняє, що будь-які досягнення в спорті – це велика праця та бажання вдосконалюватись. Хлопці наполегливо тренувались, тому перемога є на 100% заслуженою. «Підготовка була надзвичайно серйозною. Хлопці здобули перемогу на чемпіонаті України, і їх запросили у збірну нашої держави. Тренувалися перед змаганнями двічі на день. Як бачите за результатами, вони не підвели», – говорить Юрій Сенів.

Наставник стверджує, що тайський бокс є популярним у Тернополі. Ним займаються і діти з 5-ти років, і люди, яким за 40, є серед любителів цього виду спорту і дівчата.

Муай тай – це вид бойового мистецтва, що походить з Таїланду і практикується у багатьох частинах світу. В основі мистецтва лежить ударна техніка (удари руками і ногами). Муай тай має довгу історію в Таїланді, де є національним спортом.

 

 

19.11.2018, 06:19
281 Переглядів