Тернопільщина: голосування розпочалося вчасно і без проблем

21.04.2019, 12:45
269 Переглядів

На цьому наголосили усі спікери прес-брифінгу у Тернопільському прес-клубі, присвяченому перебігу голосування в області, – представники штабів кандидатів у президенти, спостерігачі від громадських організацій, правоохоронці. Заступник керівника обласної поліції Михайло Білецький повідомив, що усі 1183 виборчих дільниць області розпочали свою роботу о 8 годині ранку та працюють в штатному режимі. Загалом у день виборів до забезпечення публічної безпеки та правопорядку задіяно майже 2000 правоохоронців. Нести службу поліцейським допомагають співробітники ДСНС, бійці Нацгвардії та інші підрозділи.  Прикрий випадок стався урайцентрі Козова –  на виборчій дільниці, яка розташована у приміщенні школи  мистецтв, раптово помер 75-річний місцевий житель. Чоловік встиг отримати бюлетень та проголосувати.  Вийшовши з кабінки, йому стало погано. До приїзду швидкої домедичну допомогу пенсіонеру надавав працівник поліції, який ніс службу на дільниці. Реанімаційні заходи проводили медики, проте повернути до життя чоловіка не вдалося.

Спостерігачі від громадських організацій – КВУ, ОПОРА, коаліції ГО  “За прозорі та чесні вибори”, центр суспільних досліджень “ПОЛІС” – також зазначили, що поки значних порушень не зафіксовано. Однак, на деяких дільницях кількість кабінок для голосування не відповідає  визначеним у законодавстві нормам, інформаційні плакати розміщені не за алфавітом тощо.

Представники штабів кандидатів у президенти також не зафіксували порушень, однак,  зазначили, що на сільських виборчих дільницях трапляються випадки спроби видачі бюлетенів без паспортів.

 

 

21.04.2019, 12:45
269 Переглядів