Тернопіль приєднається до загальнонаціональної кампанії «#протиДІЙ торгівлі людьми»

30.07.2018, 14:15
309 Переглядів

Інформаційна акція «Лабіринт можливостей» у рамках  відбудеться сьогодні, 30 липня, на Театральному майдані. Про це повідомила під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі голова правління Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми Марина Пасєчник. «Така акція – це інтерактивна гра, яка відбувається з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Мета квест-лабіринку – підвищити обізнаність населення щодо проблеми сучасного рабства. На жаль, згідно із опитуванням МОМ в Україні 21% людей могли б погодитися принаймні на одну з ризикованих пропозицій щодо роботи за кордоном. Відтак, кожен п’ятий   українець ризикує і кожному п’ятому загрожує небезпека потрапити у тенета трудової чи сексуальної торгівлі людьми», – розповіла Марина Пасєчник.

«Лабіринт можливостей» – це інсталяція у вигляді лабіринту. На десяти станціях учасники даватимуть відповіді на запитання кейсу, що є втіленням реальної історії людини, яка потрапила в ситуацію торгівлі людьми. Таким чином  учасники навчатимуться приймати правильні рішення, щоб унеможливити потрапляння у такі ситуації.

Захід відбуватиметься з 15.00 до 18.00.

На Тернопільщині статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, мають 9 осіб. Їм надається матеріальна, правова, психологічна, соціальна допомога. В області проводиться ряд інформаційних заходів для попередження таких фактів – у Тернополі, районах області та в об’єднаних територіальних громадах. Проводиться робота із ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми тощо. Про це під час прес-конференції повідомили представники управління сім’ї та молоді ОДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей ОДА, представники громадської організації «Відродження нації». За словами Олександра Буняка,  начальника відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, ведеться активна робота із виявлення вербувальників як для сексуальної, так і трудової торгівлі людьми. Цього року зареєстровано уже 9 таких фактів.

30.07.2018, 02:15
309 Переглядів