Технології проведення журналістських розслідувань

06.09.2018, 15:51
119 Переглядів

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) запрошує журналістів усіх видів ЗМІ, які вже мають базові знання та досвід проведення журналістських розслідувань й високу мотивацію, на 5-денний тренінг поглибленого рівня. Дата проведення: 13-17 жовтня 2018 року, м. Чернівці. Мета тренінгу: підвищення професійного рівня практикуючих журналістів-розслідувачів, виявлення та обговорення наявних проблем задля покращення їхньої роботи у майбутньому. Тренери-експерти: Олег Хоменок, Валентина Самар.

Протягом перших двох днів тренінгу учасники дізнаються про особливості проведення телевізійних, онлайн та газетних розслідувань.  Наступні два дні – працюватимуть у групах над створенням власних розслідувань. В останній день навчання групи представлять свою роботу, а тренери нададуть експертні рекомендації з удосконалення цих журналістських розслідувань.

Умови участі:

Участь у тренінгу є безкоштовною.

Група учасників формується на конкурсній основі. ІРРП повідомить запрошеним учасникам про участь до 1 жовтня 2018 року.

Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку  до 27 вересня 2018 року (18:00).

Контактна особа: Волошин Олександр: (098) 24-717-34, olexandrvoloshyn199@gmail.com

Додаткова інформація про тренерів:

Олег Хоменок – старший радник з питань медіа Internews Network, сертифікований медіа-консультант та медіа-тренер з журналістики. Має багаторічний досвід у медіа-галузі. Автор кількох посібників з журналістики.

Працював журналістом та редактором у кількох газетах та інформагентствах, очолював прес-службу Кримського парламенту у 1994-1997 роках, був регіональним кореспондентом Європейського медіа-інституту. У 1997 році Олега Хоменка призначено директором Кримського прес-центру IREX ПроМедіа, а у 2005-му – радником з питань друкованих ЗМІ IREX У-Медіа.

Валентина Самар – голова правління ГО «Інформаційний прес-центр» (ІРС), головна редакторка ІА «Центр журналістських розслідувань. Співпрацює з програмою «Наші гроші з Денисом Бігусом». Раніше співпрацювала з проектом Слідство.Інфо та Українською службою Бі-Бі-Сі.

Понад 14 років була власним кореспондентом тижневика «Дзеркало тижня» в АР Крим. У 2014 році представила на засіданні Ради Безпеки ООН моніторинг порушення прав на свободу слова і висловлення думки, нападів на журналістів, викрадення активістів. Лауреатка міжнародної премії «Вільна преса Східної Європи» (2015), конкурсу «Честь професії» та премії «Телекритика» (2014), а також першої премії Національного конкурсу журналістських розслідувань з протидії корупції «Гідна Україна» та Спеціального призу конкурсу за розвиток жанру журналістських розслідувань (2009).

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).

06.09.2018, 03:51
119 Переглядів