У день виборів ІМІ зафіксував 9 порушень свободи слова

27.10.2014, 18:29
8923 Переглядів

В день позачергових парламентських виборів 26 жовтня 2014 року Інститут масвої інформації зафіксував 9 випадків порушень свободи слова , що стосувалися виборчого процесу. Найбільшу кількість порушень було зафіксовано в Херсоні – три випадки перешкоджань законній професійній діяльності журналістів. Крім того, два порушення сталося в Одесі, та по одному у Дніпропетровську і Києві. Серед випадків – недопуск на засідання комісій, на спецдільницю, відмова у реєстрації, вимоги довіреної особи припинити трансляцію голосування, та заборона знімати на планшет. У Сумах був зафіксований один випадок інтернет-тиску – невідомі зламали сервер конотопської ТРК “Вежа” і запустили в ефір інтерв’ю з кандидатом у народні депутати. Крім того, на Закарпатті був зафіксований один випадок погроз журналістці “Точки опори”, яка зафіксувала порушення виборчого законодавства членами комісії.

Крім того, у кількох областях України (Кіровоградська, Одеська, Черкаська, Запорізька, Харківська, Чернівецька) було виявлено 7 випадків, коли масово видавалися липові журналістські посвідчення, а на дільницях зявлялися псевдожурналісти-тітушки.

Нагадаємо, на президентських виборах 25 травня 2014 року ІМІ зафіксував 7 порушень свободи слова, а під час попередніх парламентських виборів 2012 року – 18 порушень.

27.10.2014, 06:29
8923 Переглядів