У Почаєві збиралися розробники стратегій розвитку об’єднаних громад з усієї України для обміну досвідом

27.02.2017, 19:43
230 Переглядів

У Почаєві Тернопільської області відбулася робоча зустріч розробників стратегій розвитку об’єднаних громад, організована міжнародним фондом Відродження. У роботі взяли участь представники громадських організацій та місцевих рад ОТГ з 11 областей України. Грантери конкурсу МФВ «Стратегічні плани для об’єднаних територіальних громад» обмінялися власним досвідом, напрацьованим у 2016 році, обговорили основні проблеми, які виникали при розробці стратегій, висловилися щодо пріоритетних завдань для громад на найближчий період.

По-перше, для успішної реалізації стратегічних планів місцевим радам необхідно створити сучасну систему управління громадою і першочерговим завданням є подолання прірви між наявним рівнем кваліфікації управлінських кадрів та тим, який потрібен об’єднаним громадам для свого розвитку.

Нинішня пасивність людей і, насамперед, молоді є тією проблемою, без подолання котрої неможливо говорити про майбутнє процвітання в українських селах та містечках. Тому ще одним викликом для об’єднаних громад є прискорення розвитку місцевих громадських інституцій та підвищення громадської активності.

Учасники Почаївської робочої зустрічі розробників стратегій для об’єднаних громад виявили спільне розуміння, що для того, щоб розроблені стратегічні плани в подальшому не припадали пилом, їх впровадженням повинні опікуватися конкретні суб’єкти. Це можуть бути комітет реформ, агенція місцевого розвитку громади або інша структура.

Наприкінці зустрічі відбувся обмін думками щодо найближчих планів та можливих напрямків співпраці у 2017 році.

Почаївчани подбали про те, щоб у гостей залишилися гарні спогади від поїздки. Окремо хочемо відзначити працю колективу Почаївського історико-художнього музею, які зробили масштабну онову експозиції «Людина і космос». Справжні скафандри, апарати підтримки орбітального життя космонавтів, копія «місяцехода» у натуральну величину, взірці орбітальних супутників – ось неповний перелік «космічної» колекції музею. Учасники робочої зустрічі, які стали її першими відвідувачами, щиро дякували працівникам музею за яскраві враження, отримані «на території космосу біля Почаївської лаври».

Інформація підготовлена ТОГО «Гуртом!»

Контактні особи: Ігор Ковалик (тел.0984971873),

Сергій Хлєбас (тел.0975819051)

27.02.2017, 07:43
230 Переглядів