Чи можна відпочити у Тернополі?

09.07.2013, 09:17
257 Переглядів

Звичайно, наше місто – не курортний центр. Але і тут можна знайти можливість сховатися від спеки або ж навпаки позасмагати. Одним із мальовничих куточків Тернополя вважають парк імені Т.Шевченка, який розкинувся поблизу озера.
На лавках, що розташовані в затінених алеях, людно навіть у будні дні: мами із немовлятами, закохані пари, люди пенсійного віку. А у вихідні дні парк максимально наповнюється тернополянами і гостями міста. Суператракціонів у парку нема, але завжди можна помилуватися водоймою з Острівця закоханих, побувати на дискотеці на острівку внутрішнього озера Чайка. До речі, щонеділі на літній естраді відбуваються концерти колективів художньої самодіяльності. Якщо є бажання побувати на такому заході, варто стежити за анонсами. Приміром, учора, 7 липня, парк наповнився мелодійною музикою у виконанні місцевих оркестрів. Було приємно просто посидіти чи погуляти.
Для дітей діють різні атракціони, вартість починається від 10 грн. Правда, завжди є альтернатива дати можливість дитині відірватися на безкоштовних гойдалках на дитячому майданчику. Зрештою можна взяти катамаран і покурсувати по внутрішньому озері Чайка усім сімейством. Вартість двомісного водяного велосипеда за 30 хвилин їзди становить 10 грн, чотиримісного – 12 грн.
Щодо головної принади нашого ставу – теплоходів, то ходять вони справно і вартість однієї поїздки становить 10 грн. У будні дні, як правило, вони курсують по черзі, оскільки людей у парку менше, аніж у вихідні. Час відправлення залежить від наповненості палуби пасажирами. Для теплоходу «Капітан Парій» вистачає 30 осіб, а ось теплохід «Герой Танцоров» має набрати мінімум 50 людей. Та навіть у будні вистачає бажаючих пропливти озером з вітерцем, аби теплоходи курсували кожних 40 хвилин. Молодь облюбувала собі так звані Єлисейські поля – пагорби у підніжжя готелю «Тернопіль». Хтось просто собі сидить на траві, а хтось розстеляє покривало і читає на свіжому повітрі книгу. Найприкріший наслідок такого відпочинку – купа сміття у кущах.
Окрім того, у парку імені Т.Шевченка уже багато років поспіль тернополяни влаштували собі несанкціонований пляж, який у народі називають «Динамо» через те, що він розташований поряд із майданчиком фізкультурно-спортивного товариства з однойменною назвою. Сонячні ванни тут приймають на травичці, а ось охолодитися в воді не зовсім зручно, оскільки потрібно перелізти через загорожу. Окрім того, тим, хто не вміє добре плавати, краще не ризикувати, адже глибина тут досить пристойна. Проте поряд із імпровізованим пляжем є місце для гри у волейбол чи футбол і завжди можна приєднатися до якоїсь із команд.
Поки що значну частину набережної загороджено через роботи з реконструкції, це ніяк не заважає моціону парком. На реконструкції перебувають фонтан, який тернополяни назвали «Сльози Гронського» і сходи поблизу хреста, встановленого до тисячоліття хрещення Київської Русі. Ще одна незручність – це наявність лише 3 біотуалетів, з яких лише два доступні для відпочиваючих. Ведеться капітальний ремонт громадської вбиральні у парку. Також міська влада обіцяла докупити ще 10 біотуалетів для того, аби розмістити їх саме на цій відпочинковій території.

09.07.2013, 09:17
257 Переглядів