Шукаючи роботу за кордоном, будьте уважні і обережні!

26.04.2018, 14:46
189 Переглядів

Нині на кожному кроці можна побачити оголошення різних фірм на кшталт «Робота за кордоном», «Потрібні будівельники у Польщу» чи «Допомога у відкритті робочої візи». Але чи безпечно користуватись послугами таких фірм, і за що ви насправді будете їм платити? Спробуємо розібратись. Аби працювати за кордоном, потрібно знайти роботодавця, підписати з ним трудову угоду та одержати робочу візу. Варто зазначити, що самостійний пошук роботи та підготовка необхідного пакету документів може здаватись складним процесом, тому люди бажають, аби їм допомогли зробити це професіонали. Ми називаємо їх фірмами-посередниками. Користуватись послугами таких фірм – цілком легальний і загальноприйнятний варіант дій, однак потрібно знати деякі нюанси.

Фірма-посередник повинна мати ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном, що видається Міністерством соціальної політики України. Якщо такої ліцензії немає – фірма діє нелегально, і фактично не надає вам жодних гарантій за оплачені кошти. Таких фірм варто уникати. А щоб дізнатись, чи має фірма ліцензію, варто відвідати офіційний інтернет-портал Мінсоцполітики, і у розділі «Перелік  суб’єктів, які мають ліцензію з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» знайти свою область чи місто та перевірити усі фірми, ФОПи, чи об’єднання громадян, що там знаходяться. Зверніть увагу, що ця база періодично оновлюється. Станом на 15.03.2018 року, приміром, таких суб’єктів у Тернополі налічувалося більше 30-ти.

   Далі вам необхідно прийти в офіс обраної фірми і підписати договір про надання послуг. Якщо такого договору не пропонують, то негайно прощайтесь – це тільки зекономить ваш час та кошти. Якщо ж договір для підписання вам надали, економити свій час ,навпаки, не раджу. Уважно прочитайте усі сторінки договору та, за можливості, візьміть його для ознайомлення додому для ретельного дослідження.

На що звернути увагу в першу чергу? Є декілька таких пунктів. Перш за все, це предмет договору – простими словами це те, задля чого ви цей договір (угоду) підписуєте. Що є вашою ціллю? Пошук роботи, підписання контракту і відкриття робочої візи. Така ж інформація повинна бути зафіксована у предметі договору. На практиці деякі недобросовісні компанії усно запевняють, що без проблем знайдуть вам роботу і допоможуть у зборі документів для відкриття робочої візи, а у договорі ми бачимо лише нечітко сформульовані «консультаційні послуги» чи «тренінги з пошуку роботи». Варто пояснити, що подібні формулювання фірми-посередника аж ніяк не зобов’язують її  справді знайти для вас  роботу, а зобов’язують лише надати вам відповідні консультації.

   Дуже важливим є пункт про оплату. Сума повинна бути чітко вказана, не містити жодних прихованих платежів абощо. Якщо від вас вимагають авансу – це теж повинно бути  чітко вказано у договорі. Не потрібно сплачувати жодних коштів за відсутності підтверджуючих документів – розписок, чеків тощо. Також повинен бути чітко вказаний строк оплати – одразу, частинами чи після підписання трудової угоди з іноземним працедавцем. Останній варіант є найбільш вигідним для клієнта. Також важливим є наявність у договорі певних страхових гарантій. Зокрема, дуже бажаним є пункт про долю сплачених коштів у разі відсутності відповідної роботи чи непідписання трудової угоди. Зрозуміло, що у ваших інтересах, аби в такому випадку принаймні частина сплачених вами коштів була вам повернута.

Будемо сподіватись, що наші поради не налякають вас, а тільки допоможуть знайти бажану роботу за кордоном!

Ольга Подзігун, юрист-консультант Національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

Фото з сайту http://sirko.org.ua

26.04.2018, 02:46
189 Переглядів