ЄС починає громадські консультації для протидії фейковим новинам

14.11.2017, 08:01
184 Переглядів

Європейська комісія розпочинає громадські консультації, за підсумками яких буде розроблено стратегію боротьби із фейковими новинами та пропагандою. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк, повідомляє “Європейська правда”. “ЄС сьогодні запускає громадські консультації щодо фейкових новин та створить експертну групу стосовно цього питання”, – повідомив журналіст.

До експертної групи високого рівня увійдуть науковці, онлайн-платформи, засоби масової інформації та громадські організації, інформує сайт Єврокомісії.

Робота експертної групи, а також результати консультацій із громадськістю сприятимуть розробці стратегії на рівні ЄС щодо боротьби з фейковими новинами.

Очікується, що стратегія буде представлена до весни 2018 року.

“Всі громадяни, платформи соціальних мереж, новинні організації, дослідники і державні органи запрошуються поділитися своїми думками на публічних консультаціях до середини лютого.

Консультації зберуть думки про те, яких заходів можна вжити на рівні ЄС, щоб надати громадянам ефективні інструменти для визначення надійної та перевіреної інформації та адаптації до викликів епохи цифрових технологій”, – повідомляють в Єврокомісії.

Як повідомляв ІМІ, міністри закордонних справ восьми країн-членів Євросоюзу у листі до верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні закликали посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія.

14.11.2017, 08:01
184 Переглядів