Іван Стойко – «Багато залежало від тих, хто рахував результати виборів. І цей факт незаперечний»

26.11.2012, 23:45
8391 Переглядів

У Тернопільському прес-клубі нині чинний і майбутній депутат Верховної ради України Іван Стойко відкрив карти політичної боротьби в Україні. За словами депутата, сама виборча кампанія пройшла відкрито і чесно. Однак, знівелювалися ці демократичні стандарти під час підрахунку голосів, коли були вимкнуті камери відеоспостереження. «Під час вимкнення камер почалося найцікавіше. Хочу нагадати відому фразу Сталіна: «Неважливо, як голосували, важливо, як рахували». Так сталося і цього разу», – зазначив народний депутат. Іван Стойко переконаний, що головні маніпуляції відбулися саме під час підрахунку голосів. Ці вибори були непрозорими, нечесними, із використанням адмінресурсу, зазначив Іван Стойко.
Народний депутат звернув увагу журналістів на те, що під час підрахунку голосів були використані силові структури, що є недопустимим. «На жаль, за 20 років незалежності я не пригадую випадку, аби таке сталося. Влада Януковича перейшла усі межі. Це особливо було видно у Первомайську Миколаївської області, на Черкащині та в інших регіонах нашої держави, – сказав нардеп. – А так звані виборчі комісії були лише «підрахуями», як і у 2004 на чолі із Ківаловим.  ОВК та ДВК повели себе зовсім непристойно. І вони повинні відповісти за це. Так само, як і ЦВК, яка повинна була б навести лад. Так само і суди, які б мали дотримуватися букви закону, а не обслуговувати амбіції провладних політичних сил».
Іван Стойко зазначив, вибори мали негативний вплив на імідж нашої держави.
За словами політика, європейські інституції влаштують помірковане «побиття» України, а в подальшому будуть дуже обережні кроки у стосунках із Януковичем та його командою.
«Партія регіонів нині у парламенті робить усе, аби сколотити більшість, загнати мажоритарників під свої тенета. І уже розпускають чутки, що більшість із них погодилася. Але це не є правдою, таким чином вони тиснуть на інших, заганяючи тих людей у глухий кут. На жаль, ахілесовою п`ятою є те, що серед вибраних кандидатів-мажоритарників є чимало бізнесменів. І саме через натиск на їхній бізнес провладна партія намагається поповнити ряди Партії регіонів. І це є найбільшою ганьбою нашої держави… », – сказав Іван Стойко.

26.11.2012, 11:45
8391 Переглядів