Із новим посібником роздержавлення для редакцій стане зрозумілішим і простішим

18.07.2017, 09:24
147 Переглядів

Роз´яснення закону про реформування, юридичні поради та зразки документів увійшли до посібника «Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ». Посібник було опубліковано в рамках проекту «Свобода медіа в Україні», що реалізується Радою Європи та ЄС. Авторами є відомі юристи ГО «Платформа прав людини», з якими співпрацює НСЖУ, – Людмила Опришко та Олександр Бурмагін.

Метою цієї роботи є надання практичної допомоги в розв’язанні питань, які постають під час реформування, зокрема, щодо строків, способів реформування та наслідків їх порушення, етапів та порядку проведення змін, а також стосовно пакету документів, які необхідно підготувати для перетворень та багатьох інших, ідеться у вступі до посібника. У книжці містяться такі розділи: порядок реалізації Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації; питання захисту прав ЗМІ на реформування, а також на майно, отримане внаслідок перетворення; договірні відносини щодо майна та висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування після реформування; трудові відносини на новостворених підприємствах.

Також в посібнику аналізується перший досвід вирішення спорів, пов’язаних із реформуванням друкованих ЗМІ, даються рекомендації щодо захисту прав та інтересів редакцій і членів трудового колективу. У додатках можна знайти зразки найчастіше запитуваних документів, серед яких статути приватного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю, рекомендації щодо обрання тієї чи іншої організаційно-правової форми підприємства, договір про зміну складу засновників, договір про висвітлення діяльності органів влади та інші. Додано і зразки позовних заяв для тих редакцій, які збираються відстоювати своє право на роздержавлення у суді.

Посібник «Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ» було презентовано в рамках міжнародної конференції «Реформування державних і комунальних ЗМІ: перші підсумки реформи» 13 червня у Києві.

Завантажити онлайн-версію можна на сайті Платформа прав людини.

 

18.07.2017, 09:24
147 Переглядів