Відбудеться фестиваль для особливих людей

07.05.2018, 15:44
175 Переглядів

10 травня в Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки відбудеться регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя». Мета заходу –  сприяти реабілітації та соціальній адаптації таких людей, і щорічно він збирає чимало творчих душею та сильних духом особистостей, у яких, попри все, є велике бажання творити, розвиватись і дарувати своє мистецтво іншим. Минулого року у регіональному етапі взяло участь двадцять п`ять учасників, які демонстрували свої таланти в авторській поезії, витворах декоративно-прикладного мистецтва, музичних та хореографічних композиціях.

Організатори запевняють, що «Барви життя» – це не просто фестиваль чи конкурс. Насамперед це можливість для людей з фізичними вадами відчути підтримку, зрозуміти, що вони не самотні, поспілкуватись між собою, показати всім своє натхненні і жагу до життя.А для глядачів це ще одна можливість переконатися, щосправжній талант не залежить від фізичних особливостей і завжди викликає щире захоплення.

Завершальним акордом регіонального етапу стане представлення Тернопільщини на Всеукраїнському фестивалі «Барви життя» у Києві в грудні ( приурочуватиметься до Міжнародного Дня інвалідів). Взагалі ж цей фестиваль вже вісім років об’єднує творчих людей з особливими потребами по всій Україні. Організатором заходу в нашому регіоні є Тернопільський обласний методичний центр народної творчості.

Юлія Орлова, слухачка «Школи сучасної журналістики»

Фото з архіву організаторів

07.05.2018, 03:44
175 Переглядів