Де і як вивчати іноземну

23.02.2018, 14:06
587 Переглядів

Вивчення бодай однієї іноземної мови стає для сучасної людини все більшою необхідністю. Разом з попитом постійно розширюється і асортимент можливостей – де і як можна здобути такі знання. В цьому матеріалі знайомимо читачів з основними платними мовними курсами, які розташовані в центральній частині Тернополя.

     «Профі-Центр» знаходиться на вул. О. Кульчицької, 3. Мови: англійська, німецька, польська, французька, іспанська. Англійську і іспанську там вивчають за дуже відомим і популярним методом Каллана, який ґрунтується на керованому викладачем активному спілкуванні з учнями. Щодо вивчення англійської є групи для дорослих, для дітей, а також окремо для бізнесменів. Заняття проводяться як індивідуально, так і в групах (по 6-9 чоловік) двічі на тиждень. При цьому викладачі чергуються – для того, щоб люди не звикали до вимови та акценту одного викладача, а чули мову від різних. Заняття відбуваються за наступною схемою: 50 хвилин заняття, 10 хвилин перерва, і знову 50-хвилинне наступне заняття. Домашніх завдань не дають – матеріал повторюється та закріплюється під час занять.
Курс англійської мови за методом Каллана – це 12 рівнів, які здобуваються в три етапи – початковий, середній і високий. Початковий етап триває півроку – за цей час слухачі засвоюють базове усне мовлення і письмо, вивчають близько 1000 найбільш вживаних слів, що дає змогу спілкуватися англійською у простих життєвих ситуаціях на побутовому рівні. Середній рівень забезпечує мовні навички, достатні для спілкування у повсякденних побутових і ділових ситуаціях, у сфері торгівлі, туризму, виробництва. І нарешті високий рівень дає користувачу можливість впевнено спілкування англійською мовою у всіх ситуаціях, вміння аргументувати і вести переписку, телефонні переговори, читати книжки і статті. Всі 12 рівнів слухач проходить за час від двох до двох з половиною років. Після закінчення навчання можна здати тест «Cambridge FCE». Також ведеться підготовка студентів для здачі тестів TOEFL та IELTS. Вартість навчання така: групове коштує 680 грн./міс., а індивідуальне – 250 грн.
Курси з вивчення французької та німецької проводяться в індивідуальному порядку. Польську мову вивчають як індивідуально, так і в групах за методом «Крок по кроку».
«Діалог» – вул. Б. Хмельницького, 9А. Також проводяться заняття як в групах (5-6 чол.), так й індивідуальні. Вартість групового навчання – 80 гривень за заняття, індивідуального – 110 грн./год. (італійська мова – 130 грн.). Тести або ЗНО – 165 грн. Мови – англійська, польська, німецька, французька, італійська, іспанська. Групи поділяються за рівнем знань слухачів та за цільовим призначенням ( з акцентом на вивчення граматики, скажімо, чи розмовної мови). Заняття різнопланового характеру. Для дітей, приміром, проводять цікаві квести (пошук скарбів по місту) англійською мовою. Також практикують перегляд мультфільмів, співи та кулінарні заняття – дітки роблять салати і при цьому засвоюють слова, описуючи колір та величину овочів тощо. До слова, заняття для дітей в основному проводяться влітку, тому що під час канікул легше набрати відповідні групи.
Весь навчальний курс налічує приблизно 200 годин за півроку. Перед початком проводять тестування, а по закінченні видають відповідний сертифікат. Також в «Діалозі» є можливість для підприємств замовити курси англійською для своїх працівників. А ще є вивчення англійської за спеціалізацією – для тих, приміром, хто займається комп’ютерними технологіями, економікою чи стоматологією. Допомагає «Діалог» і з захистом кандидатських чи магістерських робіт англійською, а також здачею тестів AELS і TOEFL.
«Поліглот» – вул. Кн. Острозького, 12. Крім англійської навчають німецької, іспанської, польської, французької й італійської. Проводиться підготовка до здачі тестів, зокрема, AELS. Акцент – на групових заняттях, щоб можна було вивчати мову, спілкуючись (групи від 3 до 6 чоловік, є дитячі і дорослі). Дітей починають навчати віком від трьох років за досить цікавою методикою, детально про яку краще розпитати на місці. Для них проводять багато різноманітних ігрових майстер-класів. Втім, ігри там є не лише для дітей, а й в групах для дорослих. Перед початком курсів проводиться безкоштовне тестування рівня знань. Також пропонують безкоштовне перше заняття. Ціни встановлюються на початку вересня кожного року. А от щоп’ятниці (з 17:30 до 19:30) у «Поліглоті» – безкоштовний розмовний клуб англійської для всіх бажаючих. Просять лише попередньо зареєструватися, щоб було відомо, скільки буде людей. Під час засідань цього клубу пригощають чаєм, кавою, печивом. Завжди раді присутності на них носіїв мови.
    Німецьку в Тернополі можна вивчити в Школі німецької мови, що знаходиться на вул. Танцорова, 51, каб. 704. Навчають там не лише індивідуально та в групах (до 9 чоловік), через Skype, а також онлайн. Група збирається двічі на тиждень. Вартість – 80 грн. за 1.5 години навчання. Індивідуальні заняття можуть проводити так часто, як забажає студент. Одна година такого заняття, або заняття через Skype коштує 100-120 грн., залежно від рівня. Якщо студент відвідує багато занять протягом тижня (три і більше), то надається знижка. Курс вивчення німецької онлайн одного рівня триває 3 місяці і коштує 3 000 грн. Всіх рівнів є шість– А1, А2, В1, В2, С1 (це рівень пересічного жителя Німеччини), а також рівень С2 – найвищий. Окрім власне навчання в Школі німецької мови практикується і цікаве спільне дозвілля, яке, втім, теж допомагає вивчати мову. Під час святкування Різдва, наприклад, разом готували страви, пили глінтвейн, співали пісень, влаштовували вікторину. А в майбутньому Школа планує для своїх слухачів спільні подорожі в німецькомовні країни.
Ще троє курсів, які однозначно вартують уваги, розташовуються в приміщенні Кооперативного коледжу – це Перші Київські курси іноземних мов, Школа іноземних мов та перекладів і курси іноземної мови при Креативній студії ІРИска. А наступний матеріал буде присвячений можливостям вивчати іноземну в Тернополі безкоштовно.
Автор – слухачка регіональної школи журналістики Галина Жук

23.02.2018, 02:06
587 Переглядів