Молись, плануй, грай!

10.06.2019, 19:47
262 Переглядів

   Хочу розповісти про цікаву людину – молодого чоловіка, який будує великі плани чітко до 30 років та далі, і разом з тим не має жодної глобальної мрії, а найбільше хоче просто прокидатись зранку з повною купою енергії та ідей. Юрко Гудь дуже скромний, має лише одну офіційну технічну освіту, при цьому став справжнім фото-майстром у модельно-рекламній сфері, викладає в Тернопільському коледжі університету “Україна”, веде вже 9-й власний фотокурс, а також він модель, дизайнер реклами, стиліст та майстер по орігамі.
Знання освоює самотужки  – по відео-урокам.
Його піар-кампанії ефективні, хоча він стверджує, що далеко не «піарщик», але над цим працює. Пізніше в розмові зізнається, що освоював  гру на гітарі, сопілці, скрипці, піаніно, саксофоні, бандурі та губній гармоніці, і говорить про це так, наче це всі вміють, нічого, мовляв, складного. За приклад має Карла Лагерфельда – німецького та французького модельєра і фотографа, креативного директора славнозвісного фешн-дому Chanel. Мріє досягти його рівня у відповідному віці та захоплюється, що той усе життя був «в топі» та постійно повним енергії й ідей.
Юрко Гудь надзвичайно активний, він завжди за рух та зміни, постійно придумує зміни і для своєї зовнішності, однак і тут у нього своя система. Без системності, вважає, у нього нічого б у роботі не вийшло, і вже точно не вдалося б досягти існуючого рівня. Хоча дуже багато значить і творчість, натхнення він черпає у природі, в людях та світлі. Найбільше любить місця, де є цікава нестандартна природа, та столичні пейзажі. “Звісно, творчим людям можна й не діяти згідно з якоюсь чіткою системою», – каже Юрко. Але в роботі в нього саме чіткий розподіл. Основний дохід та задоволення отримує від стабільних замовлень у рекламній сфері, та не менш важливі для нього його фото-курси. Завдяки їм, каже, перейшов на свого роду вищий рівень, бо свої знання систематизував. Паралельно й досі вчиться разом з учасниками.
Фешн-індустрія взагалі – сфера прибуткова. В Тернополі з цим трошки важче, однак Юрко закохався в ту справу так, що коли працює з кольорами, світлом, формами, дизайном, стилем, то забуває про все. А почалося все з того, що тітка подарувала хлопцеві фотоапарат, і він 19-ти річним поїхав на навчання по проекту Work and Travel. Хобі дуже швидко стало роботою. Зразу після навчання він вже брався за виготовлення випускних альбомів, і це була перша непогана можливість заробляти. Тепер навколо його таланту крутиться стільки світу, а ще ж скільки всього попереду! І Юрко не просто майстерно і натхненно творить – він надихає на творчість, розвиток та вдосконалення інших, даруючи їм і своє душевне тепло. Не дарма для своїх учнів він завжди приклад і стимул.
«PRAY-PLAN- PLAY» (Молись- Плануй – Грай) – таким є своєрідне кредо життя Юрка Гудя.

Надія Гута

На фото – Юрко Гудь та його фотороботи

Світлини з архіву фотографа

10.06.2019, 07:47
262 Переглядів