Скільки коштує вдягнутися на випускний

12.06.2019, 21:30
470 Переглядів

Ще зовсім трішки, і настане той день, заради якого роками вчаться всі студенти. З цим святом пов’язано чимало різних клопотів, але даний текст буде присвячений лише тому, скільки сьогодні коштує одягнутися на випускний. Ні для кого не секрет, що випускний вечір це завжди дуже очікуване і хвилююче дійство, котре, як правило, розділене на дві частини: урочисту (вручення дипломів) і розважальну. Зазвичай на кожну з цих частин випускники готують окремий образ. Однак якщо урочиста частина передбачає шаблонну історію з вишитим або ж класичним чорно-білим одягом, то частина «танці» не передбачає нічого передбачуваного. Все частіше молодь дивує всіх своїми незвичними, подекуди дивакуватими «прикидами», проте наразі спробуємо розібратися, скільки коштують більш звичні образи: дівчинка — плаття, туфельки, сумочка, хлопчик — костюм, сорочка, галстук/метелик, черевики. Отож:
Без ризику повторитися
Часто студентки продумують свій випускний образ до найдрібніших деталей, а потім втілюють свої задумки за допомогою швеї-майстрині. Такий варіант, мабуть, є найбюджетнішим. Вартість пошиття буде залежати від фасону сукні, в середньому коктейльне плаття обійдеться в 700-1000 гривень за роботу плюс вартість тканини. Вечірнє вбрання, особливо плаття в підлогу з мереживами і вишивкою або обробкою стразами, може коштувати від півтори до кількох тисяч гривень. Пошиття костюму для випускника обійдеться до 1500 гривень, а штанів — від 500 гривень (в цьому випадку окремо потрібно буде підібрати сорочку — від 250-300 гривень).
Обходимо базар
І тут одразу ж зустрічаємо пані Марію, котра люб’язно нам про все розповідає: «Хлопці зараз здебільшого обирають костюми в клітинку, з жилетками і завуженими штанками, чорними або білими сорочками та класичними чорними туфлями, чи, навпаки, некласичними мокасинами. В якості аксесуара переважно всі купують метелики, галстуки — дуже рідко. Дівчата надають перевагу довгим вечірнім або коротким коктейльним платтям, до яких, зрозуміло, потрібні туфельки на високому каблучку. Ціни на костюми в нас від 3-х до 4,5 тисячі гривень, плаття — це вже зовсім інша історія. Тут діапазон значно ширший — від 5-ти і до 25 тисяч. Туфлі чоловічі — 1000-1500 гривень, жіночі — від 1500».
Йдучи на ринок, ми думали, що це ще один порівняно бюджетний варіант, але насправді помилялися. Бо як нам розповіли продавці, плата за оренду приміщень і торгових місць зараз дуже висока, відповідно росте й ціна товару. Втім, для потенційних молодих покупців, зокрема, юних леді, відносно висока вартість – це, мабуть, не найбільша проблема купівлі одягу на ринку. Дівчатам вибрати оригінальне плаття на ринку дуже складно, бо фасони дуже часто повторюються, і шанси, що, купивши найкрасивіше плаття, на випускному ти побачиш ще пару-трійку одногрупниць точно в такому ж, дуже великі. А от хлопцям підібрати на ринку пристойний костюм зовсім не складно, причому їх асортимент тут значно ширший , ніж суконь. З туфлями, як жіночими так і чоловічими, все простіше, бо як не крути, а більшість однаково будуть схожі, хіба що кольором відрізнятимуться.
Міряємо в «Подолянах»
Вибрати гарне і недороге плаття можна і в бутіку в «Подолянах». В магазинах там бувають хороші розпродажі, ціни на яких подекуди дешевші ринкових. Вартість коктейльних суконь тут стартує від 2800 гривень. Вечірні вбрання обійдуться дорожче, від 4-х тисяч, туфлі — від 3-х, сумочки і клатчі — від 500 гривень. Хлопці в цьому торговому центрі можуть закупитися одним махом. Костюм можна підібрати від 3 тисяч, сорочка буде коштувати близько 600 гривень, метелик/галстук — від 150 гривень.
Речі від дизайнера
Є ще четвертий, значно дорожчий варіант створення випускного образу— це пошук дизайнерських речей. Люди, які віддають перевагу таким, не мають потреби економити на власній красі, тож цифри з чотирма нулями на цінниках суконь і костюмів їх не шокують. Те саме стосується й взуття. Інші деталі святкового дизайнерського гардеробу легко можна знайти за цінами з трьома нуликами.
Підсумок
Щоб надто не ускладнювати висновки, скажу лише, що мінімальна вартість вашого «класичного» випускного гардеробу з усіма дрібницями, якщо ви дівчина, складе орієнтовно 5 тисяч гривень, якщо хлопець — 3 тисячі. В максимумі ж ніхто не обмежений. Святковий образ можна створити і за 50, і за 100 тисяч гривень, а можна – підтримати тренд, що набуває популярності, і …віддати гроші на благодійність. Все-одно головне на випускному – це ваш настрій. А він може бути класним, навіть якщо позичити костюм у друга чи вибрати сукню з тих, що вже є у вашому гардеробі.

Володимир Ціхоцький

На фото: автор теж дещо приміряв
Ілюстративне фото – з сайту https://maximum.fm

12.06.2019, 09:30
470 Переглядів