Стіни розмальовували по-науковому

07.05.2018, 15:37
242 Переглядів

Нещодавно тернополяни мали змогу відвідати оригінальний фестиваль вуличного мистецтва, що проходив під стінами “Центру науки Тернополя” біля площі Героїв Майдану. Зовнішня стіна будівлі і стала своєрідним полотном для художньої творчості учасників фестивалю, а участь в ньому могли взяти як митці-професіонали, так і художники-початківці.

Тематика малюнків була довільною, організатори заходу вимагали лише одного — малюнки мають бути виконані у науковому стилі. «Такий фестиваль у Тернополі проводимо вперше — повідомив  координатор заходу та прес-секретар “Центру науки Тернополя” Дмитро Дем’яненко. Він спрямований на заохочення молодих митців, які ще не реалізувалися, показати свої проекти, свій потенціал.Водночас ставили завдання і облагородити вхід до нашого Центру науки”.

  • Люблю малювати ще зі школи, – поділилася одна з учасниць Анна Чикита. На фестиваль я прийшла підтримати своїх сестричок-бандуристок, саме тому намалювала бандуру. Атмосфера тут просто чудова! Я вважаю, що в нас має бути більше таких заходів, які б наближували людей до творчості. Це і розвиває, і дозволяє відпочити.

До речі, окрему зону на фестивалі було створено для малечі, там дітям можна було малювати все, що  заманеться.

Мар’яна Креховець, слухачка «Школи сучасної журналістики»

Фото Софії Борак

07.05.2018, 03:37
242 Переглядів