Чергове заняття Школи мультимедійної та телевізійної журналістики відбулося на ІНТБ

23.06.2019, 12:13
225 Переглядів

   Минулої середи практичне заняття Школи мультимедійної та телевізійної журналістики Тернопільського прес-клубу проходило в редакції телеканалу ІНТБ. З роботою каналу слухачів ознайомила шеф-редакторка Наталя Єднак, і розпочала із студії прямих ефірів.

   Зокрема, вона розповіла про те, як вони готуються і проводяться, а також про деякі чисто технічні речі. Наприклад, про те, як працює телесуфлер, та про специфіку застосування технології «Хромакей» або «Зелений екран». Наступним етапом була студія звукозапису, де слухачі Школи не тільки побачили, як відбувається цей процес, а й долучилися до нього – одному із слухачів дали можливість спробувати начитати текс новини про Тернопільський півмарафон.
Дізналися майбутні журналісти і про те, як монтуються сюжети. Режисер монтажу Дмитро Марчук розповів, що за день зазвичай монтує по шість сюжетів, на кожний з яких може витратити від п’яти хвилин до пів години часу. «Кожен сюжет намагаюся зробити якнайкраще, навіть якщо він не є цікавим особисто для мене. Це – повага до праці моїх колег», – зазначив він. Відтак у присутності гостей телеканалу змонтував новину про ремонтні роботи на вулиці В’ячеслава Чорновола у Тернополі, покроково розповідаючи при цьому про свої дії. Насамкінець шеф-редакторка телеканалу Наталка Єднак відповіла на запитання слухачів про особливості та труднощі у професії тележурналіста.
Нагадаємо, що регіональна Школа мультимедійної та тележурналістики працює в рамках проекту «Сприяння медіа-реформам та розвитку регіональної журналістики» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Марія Домська

На фото: під час заняття в редакції каналу ІНТБ

Фото автора

23.06.2019, 12:13
225 Переглядів