Донецький прес-клуб розробив посібник «Медіа&Школа»

10.05.2018, 08:29
208 Переглядів

Це посібник зі створення якісного контенту медіаресурсів у закладах освіти. Авторки видання — старша викладачка кафедри журналістики Донецького національного університету іменi Василя Стуса, журналістка, редакторка Олена Самойленко та виконавча директорка ГО «Донецький прес-клуб»  Тетяна Строй,  вважають, що викладений матеріал допоможе вдосконалити журналістські навички серед викладачів та учнів освітніх закладів, а корисні поради та практичні рекомендації  стануть у нагоді в процесі створення якісного шкільного медійного продукту.

«Навчити журналістиці дуже складно, майже неможливо. Бо ті, хто є фаховим журналістом, зазвичай не вміють саме вчити, а ті, хто професійно володіють методиками передавання знання, здебільшого не мають журналістського досвіду… Саме тому сподіваємось на користь від цього невеличкого посібника, бо над його створенням працювали, так би мовити, за принципом «два в одному» — фахові журналісти і одночасно викладачі (медіатренери)», — йдеться у передмові до видання.

Тетяна Строй підкреслює: «Сподіваємось, що наш посібник стане у нагоді в першу чергу керівникам журналістських гуртків та очільникам шкільних медіа, однак маємо переконання, що користь він може принести всім тим, хто зацікавлений в створенні сучасного якісного медійного продукту — оперативного, корисного та цікавого».

Завантажити електронну версію видання можна тут: Медіа_Школа

10.05.2018, 08:29
208 Переглядів