Законопроект «Про засади державної мовної політики» розроблявся за сценарієм Москви, а точніше ФСБ Росії»

10.07.2012, 13:02
158 Переглядів

Про це заявив народний депутат Іван Стойко під час чергового засідання Тернопільського прес –клубу.
Нардеп звернув увагу та те, саме цей законопроект, прийнятий із порушенням регламенту Верховної Ради, спричинив політичну кризу в Україні.  «Зараз до України придивляється вся Європа, а причина цьому – прийняття закону, який не тільки розколов українське суспільство, але й зробив українців рабами іншої держави» – заявив на початку свого виступу народний депутат.
Іван Стойко також розповів, як розгорталися події третього липня, саме у день прийняття Закону Колесніченка -Ківалова. «Після голосування група депутатів на чолі з Кириленком вийшла з сесійної зали, де було прийнято рішення збирати мітинг біля Українського дому. До місця нашого збору приїхав одразу і «Беркут», отже за нами стежили. Головним завданням було вистояти до 11.00 години 4 липня – тобто до прес-конференції Януковича, яка, як відомо,  не відбулася».
Іван Стойко висловив сподівання, що заяви спікера Литвина через порушення процедури прийняття Закону «Про засади державної мовної політики в Україні» про відставку  є щирими, і він дотримає свого слова.  «Закон був прийнятий із порушеннями –  це очевидно.  Литвин не може його підписати».
Нардеп звернув увагу на те, що понад дві тисячі поправок до Закону таки і не були розглянуті.  «Голосування за цей Закон повинне відбуватися не картками, а лише особисто. Адже сценарії Чечетова усім відомі – за помахом руки. Сам Литвин заявив, що його фракція зрадила його».
Іван Стойко відповів на питання журналістів  – чому політики розійшлися від Українського дому, а люди продовжують голодування – відповів: «Політики не розійшлися просто так, вони роз’їхалися у регіони, аби зібрати людей та розпочати акцію «Україна проти Януковича».
Іван Стойко вважає, наприкінці  липня знову буде спроба «протиснути» скандальний  закон у Верховній раді.

 

10.07.2012, 01:02
158 Переглядів