Герой «битви за мову» Іван Стойко: “Бійка – не найкращий аргумент, але іншого виходу не було”

25.05.2012, 10:38
227 Переглядів

Зустріч із журналістами була запланована задовго до скандальних подій у парламенті і мова мала б йти традиційно про суспільно-політичну ситуацію в Україні та діяльність парламенту. Прес-конференція не була зумисне  організована саме під події  24 травня у Верховній раді. Саме з цього повідомлення і розпочав свою розмову із мас-медіа Іван Стойко. «Нинішня владна команда, яка керує в Україні, турбується про одне – як будь-якою ціною зберегти владу, а не про економіку чи соціальні питання.  У цьому і біда – коли б вони думали про державу, про українців, то цілий світ не обійшло б відео з роботи українського парламенту 24 травня», – зазначив Іван Стойко. Депутат розповів журналістам, що тенденції в економіці України є надто невтішними. «Падіння економіки відзначено навіть у даних Держкомстату, який контрольований владою. Промисловість фактично на нулю, аграрний комплекс показує мінус понад два відсотки,  будівництво – мінус майже 3 відсотки і т.д. У державі немає дешевих кредитів, МВФ та світові банки відмовили у кредитуванні. Донецькому клану передані усі ключові посади в державі, він став основою кузні кадрів. При цьому, керівниками важливих структур стають недосвідчені молоді люди трохи більше за 25 років, головним  аргументом призначення яких є одне –  місце проживання… Це безсоромна корупція».

На думку депутата, популізмом є так звані «соціальні ініціативи» президента. «Щоб їх виконати, доведеться зробити одне – увімкнути друкарський верстат для грошей, – зазначив Іван Стойко. – До виборів ще щось буде робитися, зарплати виплачуватимуться. Але – гроші вибирають наперед».
Розповів Іван Стойко і про «кулачні бої» у Верховній раді. «Усі свідомі люди розуміють, що запропонований Колесніченком законопроект спрямований на розкол суспільства, – зазначив нардеп. – А робиться це для того, щоб напередодні виборів підняти рейтинг ПР у тих регіонах, де вони ще хоч трохи його мають. Бо більше нічим за роки при владі партія влади похвалитися не може. Бійка – не найкращий аргумент, але іншого виходу на той час не було. Ще мить – і більшість проголосувала б цей законопроект. Ми будемо відстоювати інтереси держави –  а мова є одним із атрибутів незалежності – до кінця. Сподіваюся, що депутатам вистачить розуму взагалі зняти це питання з розгляду. Це єдиний вихід зберегти спокій у державі».

25.05.2012, 10:38
227 Переглядів