Представлено дорожню карту реформ Тернополя

22.06.2018, 17:31
341 Переглядів

   У Тернопільському прес-клубі відбулася презентація Коаліції громадських організацій «Тернопільський центр реформ». Це громадська платформа, яка об’єднує 25 організацій, серед яких чимало  вже добре відомих тернополянам своєю діяльністю – таких, приміром, як «Рада бізнесу Тернопілля», «Центр громадського моніторингу та аналітики», «Тернопільська правозахисна група», Тернопільський прес-клуб, «Автомайдан» та інших. Свою місію вона задекларувала як «об’єднання  для просування реформ з метою розбудови незалежної, демократичної, правової, сильної та авторитетної української держави із заможним суспільством і рівними можливостями кожної особи на розвиток і самореалізацію».

   Власне Коаліцію було започатковано в Тернополі ще рік тому на засадах політики регіональної співпраці Реанімаційного Пакету Реформ – найбільшого об’єднання громадських організацій та експертів України. Про те, для чого воно було створене незадовго після історичних подій на Майдані, а відтак розпочало активну діяльність у регіонах, нагадав присутнім керівник регіонального напряму РПР Іван Омелян. Він же зазначив, що тернопільська організація стала однією з перших, які розробили дорожню карту реформ у прив’язці до актуальних місцевих проблем, виклавши там  наміри, які готові реалізовувати ( і вже почали це робити) члени Коаліції та бачення експертів щодо змін, які потрібні Тернополю.

   Детальніше про цю дорожню карту, представлену на презентації вперше, розповів співголова Ради Коаліції громадських організацій “Тернопільський центр реформ” Василь Томчишин. Він коротко зупинився на кожному з 10-ти  напрямків, серед яких такі важливі для громади, як впровадження механізму соціального замовлення, інвентаризація земель та майна комунальної власності, ефективність використання коштів місцевих бюджетів, впровадження системи «Prozorro.Продажі», роздержавлення комунальних ЗМІ тощо.
   «Наша мета – об’єднати громадський актив Тернополя задля конкретних і потрібних місту змін. А також  зробити так, щоб влада чула громадський сектор і рахувалася з ним», – підкреслила у своєму виступі співголова Ради Коаліції громадських організацій “Тернопільський центр реформ” Анжела Кардинал. Вона розповіла про структуру об’єднання та повідомила про відкриття його офісу за адресою вул. Родини Барвінських, 2.

 

 

 

22.06.2018, 05:31
341 Переглядів