Програму на День молоді пропонувала і влада, і молода громадськість

18.06.2012, 20:10
130 Переглядів

24 червня в Україні відзначається День молоді. Традиційно відбуватиметься свято і в Тернополі – одному з найбільш молодіжних за віком міст України. Цього року молодь взяла справу у свої руки і, заручившись підтримкою влади,   вирішила зробити свято насправді незабутнім, цікавим та насиченим. Про це йшла мова на черговому засіданні Тернопільського прес-клубу, де взяли участь керівники «молодіжних» управлінь міської ради та облдержадміністрації Наталія Найчук та Микола Круть, а також представники найактивніших громадських організацій – студентський мер Тернополя, представники громадських організацій ГО “AIESEC”, «Файне місто», координатор спортивного свята Лілія Проць.
За словами Наталії Найчук, цьогоріч головним буде саме спортивне свято, яке відбуватиметься на Театральному майдані Тернополя 24 червня. Згодом святкування перейде до парку імені Т.Шевченка. Микола Круть зазначив, що вперше міська та обласна влада об`єднали зусилля, долучили до організації  свята молодіжну громаду, яка доповнила свято цікавими ідеями.  Лілія Проць зазначила, що спортивне свято стає головним для того, щоб пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя.  Про свої плани та ідеї розповіли і представники громадських організацій.
22 червня  молоді люди долучаться до флеш-мобу на соціальну тему, а юні поети та літератори матимуть змогу продемонструвати свої твори на літературних читаннях.
Наступного дня на набережній ставу стартуватиме акція за здоровий спосіб життя. Всі бажаючі можуть взяти участь в забігу навколо водного плеса.
24 червня, у День молоді, буде ряд заходів: від показових виступів спортсменів та екстремалів на Театральному майдані, до пізнавального квесту. Цього ж дня відбудуться: фінал ярмарки молодих фотографів, змагання з стрітболу та флорболу, ярмарок молодіжних громадських організацій, показовий пластовий впоряд, обмін цигарок на морозиво, показові виступи дівчат-спортсменок, показ мод, вуличні танці, а на завершення дня – вечірка на острові «Чайка» в парку Т. Шевченка.
26 червня відбудеться круглий стіл на тему «Самоорганізація молоді в різних країнах світу».

18.06.2012, 08:10
130 Переглядів