Протестуйтесь на Цифрограмі

18.06.2021, 13:50
474 Переглядів

  Міністерство цифрової трансформації України вдосконалило і оновило версію національного тесту на цифрову грамотність, що був запущений восени минулого року на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта.

   Як повідомив прес-офіс Мінцифри з посиланням на заступницю Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерію Іонан, в новій версії враховано відгуки користувачів і пропозиції щодо покращення первинної бета-версії «Цифрограм», зокрема, у всіх запитаннях тепер тільки одна правильна відповідь, і найвища оцінка за Цифрограм 2.0 — 90 балів за кількістю запитань. «Тест Цифрограм 2.0 є гарною можливістю об’єктивно визначити свій рівень цифрової грамотності, зрозуміти, в чому є прогалини і як залишатися конкурентоспроможним на ринку праці. Фонд Східна Європа підтримав розробку, адже раніше подібного рівня тесту не існувало не лише в Україні, а й у багатьох розвинених країнах. Ми впевнені, що завдяки Цифрограму 2.0 українці отримають мотивацію покращувати свої цифрові навички», – цитує прес-офіс також Президента Фонду Східна Європа Віктора Ляха.

   Цифрограм 2.0 допомагає виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтуватися, які саме компетенції варто вдосконалити. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами. Тестування передбачає перевірку базових знань і навичок із цифрової грамотності в 6 сферах:

   – основи комп’ютерної грамотності;

   – інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними;

   – створення цифрового контенту;

   – комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві;

   – безпека в цифровому середовищі;

   – вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя в цифровому суспільстві.

Кожна із цих сфер знань охоплює 5 цифрових компетентностей, а загалом оцінюються 30 цифрових компетентностей. Цікаво, що компанії та організації можуть проходити Цифрограм 2.0 командами співробітників – для цього необхідно ввести назву компанії українською мовою без лапок.

   Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

18.06.2021, 01:50
474 Переглядів