Сесія у Тернопільській міськраді: нагороди та стипендії, підтримка сім’ї, особливості ритуальних послуг

20.08.2020, 14:55
319 Переглядів

У п’ятницю 21 серпня відбудеться сесія Тернопільської міської ради. Хто отримає нагороду від міської ради, що НЕ будуть фінансувати у Програмі підтримки сім’ї та молоді та чи можна буде ходити на кладовище з домашніми улюбленцями – далі у статті. Хто кого нагороджує? Першим у порядку денному сесії – проект “Про нагородження відзнаками Тернопільської міської ради”.  До списку потрапили митці, лікарі, спортсмени. Посмертно на звання почесного громадянина подали сержанта Івана Дедюха та майора Михайла Цимбалістого. Серед кандидатів, яких висувають на відзнаку Тернопільської міської ради люди різних сфер діяльності: Любов Надал – лікарка-інфекціоністка, Микола Горський- дорожній робітник, Галина Підгайна- директорка школи. Із повним списком можна ознайомитися тут.

Щоб відзначити обдарованих учнів Тернополя, Управління освіти і науки пропонує призначити імені стипендії для учнів та студентів навчальних закладів, які фінансуються з міського бюджету.

На одноразові премії для науковців планують виділити 68,5 тисяч гривень. Для молодих науковців це 15,5 тисяч для однієї людини, а для знаних фахівців -22 тисячі гривень. Детальніше із номінантами можна ознайомитися тут. 

Бюджет, списана насосна станція та підтримка сім’ї і молоді

На сесії планують внести зміни у Програму підтримки сім’ї та розвитку молодіжної політики. На реалізацію Програми у 2020-2022 роках передбачено понад 10 мільйонів. У напрямами Програми є розвиток неформальної освіти, популяризація здорового способу життя, фінансова підтримка дитячих і молодіжних організацій, організація дозвілля молоді. Грошей на соціальні послуги для сімей, де є діти з особливими потребами, як і на соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах у Програмі не передбачили. Схожа ситуація із попередженням насильства у сім’ї. Грошей на допомогу постраждалим від насильства в сім’ї їх реабілітацію також не виділили.

Також на засіданні депутати почують інформацію про фінансові показники виконання бюджету

На розгляд сесії винесли питання про списання комунального майна “Тернопільводоканалу”. Серед списаного є незавершена реконструкція насосної станції на суму 354889,00 грн.

Якщо депутати підтримають, то статутний капітал комунального підприємства “Інтеравіа” зросте до 2 847 699,00 грн.

Ритуальні послуги- на кладовище без домашніх тварин

Депутати зможуть проголосувати за Положення про порядок надання ритуальних послуг. У проекті передбачили довжину могили, надгробка та особливості надання ритуальних послуг у Тернопільській громаді, які буде виконувати СКП “Ритуальна служба”.

“Довжина могили для дорослого повинна бути не менше двох метрів, ширина – 1 м, глибина –не менше 1,5 м від поверхні землі до кришки труни, з урахуванням місцевих ґрунтово-кліматичних умов.  У разі поховання тіла померлого в сидячому положенні товщина ґрунту над тілом померлого від поверхні землі має бути не меншою за 1 метр. Для поховання урни з прахом у землю виділяється місце на земельній ділянці кладовища розміром 0,8 x 0,8 м, де можливе розташування декількох урн, виходячи з розрахунку встановлення їх по вертикалі. Глибина поховання не нормується.

У разі поховання померлого в нестандартній труні викопується могила залежно від довжини труни.” – йдеться у проекті. Ще на  кладовищі заборонено займатися комерційною діяльністю, а також  приходити туди із домашніми тваринами.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі

20.08.2020, 02:55
319 Переглядів