Ternopil Open Data Hackathon

07.11.2019, 15:20
198 Переглядів

Працюєш в ІТ, навчаєшся в університеті, представляєш громадську організацію чи хочеш долучитися до трансформації Тернополя? Саме час зареєструватися на «Ternopil Open Data Hackathon», де в одному місці зберуться талановиті люди, які створять нові сервіси на основі відкритих даних Тернополя.

Під час заходу учасники:

  • дізнаються про відкриті дані та успішні кейси інших міст;
  • зможуть розробити сервіс, мобільний додаток на базі відкритих даних громади;
  • спільно з командою реалізують власні ідеї та отримають відгуки експертів.

Три команди, які презентують найкращі ідеї, отримають фінансування на їх реалізацію.

Коли і де відбуватиметься хакатон?

Субота, 23 листопада, з 9:30 по 17:00 год. Місце проведення буде повідомлено зареєстрованим учасникам.

Кому цей захід буде цікавий?

  • Студентам
  • Розробникам та ІТ спеціалістам
  • Громадським організаціям
  • Волонтерам та активістам

Наголошуємо, що для участі в хакатоні не обов’язково мати профільну освіту з програмування чи бути спеціалістом в ІТ. Проте ваші шанси створити якісний продукт будуть більшими, якщо у команді буде хоча б одна така людина. Команди повинні складатися від 4 до 6 осіб.

Не забудьте взяти з собою власні ноутбуки!

Якщо немає команди, але хочу взяти участь?

Це теж не проблема. Реєструйтесь як учасник без команди і ми сформуємо всіх без команди в одну. Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/Ternopil_Hackathon

Участь безкоштовна. Усі учасники будуть забезпечені місцями для роботи в командах, безпровідним інтернетом, харчуванням, кавою та печеньками для продуктивного спілкування та роботи. Представників/-ць ЗМІ ми також будемо раді бачити на хакатоні, тому запрошуємо зареєструватися: http://bit.ly/Ternopil_Hackathon

Організатори хакатону: Центр громадського контролю «Дій!» (проект чеської організації People in Need за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program») та Тернопільська міська рада.

Довідка: Закон України «Про доступ до публічної інформації» та Постанова Кабінету Міністрів України №835 визначає перелік інформації, який повинен бути доступний для всіх жителів. У той же час, відкриті дані – не просто ті, які легко можна знайти на сайті чи отримати запитом, а ті, які є читабельними для будь-якої комп’ютерної програми. Аби дотримуватись цих вимог, кожен тип інформації повинен відповідати певному формату. Для прикладу, таблиця не може відображатись у формі зображення чи текстового документу.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі

Довідка: Центр громадського контролю «Дій!» – проект чеської організації People in Need за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках програми «Transition Promotion Program». Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність – Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

07.11.2019, 03:20
198 Переглядів